Menu

Δραστηριότητα

Νέα

25 Σεπτεμβρίου 2018

Δήλωση για το Κέντρο «Δήμητρα» Γυθείου

Δήλωση για το Κέντρο «Δήμητρα» Γυθείου

Δήλωση για το Κέντρο «Δήμητρα» Γυθείου

«Εκεί που απαιτείται κεντρικός συντονισμός, διαλειτουργικότητα και ενημέρωση, έχουμε τη διαχειριστική ανεπάρκεια και την ασυνεννοησία της κυβέρνησης…»

ΔΗΛΩΣΗ

Παρακολουθούμε εδώ και αρκετές μέρες ένα απίστευτο κυβερνητικό γαϊτανάκι ανακοινώσεων, φημών και εγγράφων σχετικά με τη διαμονή παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών μέσα στην πόλη του Γυθείου και το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής φιλοξενίας εντός των ορίων της Π.Ε. Λακωνίας.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας και υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Μπακαλέξης, ο ΕΛΓΟ Δήμητρα παραχώρησε τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου «Δήμητρα» Γυθείου για να χρησιμοποιηθούν ως κέντρο φιλοξενίας παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών. Η απόφαση αυτή πιστεύουμε ότι είναι προβληματική για τέσσερις λόγους:

Πρώτον, ο χώρος που παραχωρήθηκε βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται από έντονη τουριστική δραστηριότητα.

Δεύτερον, στο χώρο που παραχωρήθηκε συστεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες που ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο της διαχείρισης του Μεταναστευτικού και οι οποίες δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στην κατάσταση.

Τρίτον, ο χώρος που παραχωρήθηκε δεν πληρεί καν τις στοιχειώδεις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας για την παραμονή τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Τέταρτον, προηγήθηκε υπηρεσιακή αλληλογραφία χωρίς να ζητηθεί η έκφραση γνώμης ή έστω η παραμικρή ενημέρωση του Δήμου Αν. Μάνης αλλά και της Π.Ε. Λακωνίας, στην κυριότητα της οποίας ανήκει ο χώρος. Το γεγονός αυτό μας εμβάλει σε διάφορες σκέψεις…

Από την άλλη πλευρά, άλλος κυβερνητικός παράγων, ο ΓΓ αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης του υπ. Προστασίας του Πολίτη, κ. Τζ. Φιλιππάκος, με δηλώσεις του ισχυρίζεται ότι η παρουσία των παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στο Κέντρο «Δήμητρα» ήταν προσωρινή, ενώ δεσμεύεται ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας εντός της Π.Ε. Λακωνίας.

Οι διαβεβαιώσεις αυτές είναι ανεπαρκείς. Και τούτο γιατί, η Χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, τις οποίες η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί με λειτουργικό και αποτελεσματικό τρόπο, με αποτέλεσμα όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια να ανακύπτουν περιστατικά παράτυπης εισόδου αλλοδαπών και στα παράλια της ενδοχώρας, όπως στη Λακωνία. Ενώ στην αντιμετώπισή τους εμπλέκονται πολλές κρατικές υπηρεσίες του Νομού, όπως το ΚΕΕΜ, η Αστυνομία, το Λιμενικό και υγειονομικές δομές.

Επομένως, εκεί που απαιτείται κεντρικός συντονισμός, διαλειτουργικότητα, και ενημέρωση πρωτίστως των τοπικών αρχών, αλλά και της κοινωνίας, έχουμε τη διαχειριστική ανεπάρκεια και την ασυνεννοησία της κυβέρνησης, γεγονός που μας κάνει να ανησυχούμε όλο και περισσότερο.

Παρακολουθούμε με προσοχή την εξέλιξη του θέματος και θα προβούμε στις δέουσες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset