Menu

Δραστηριότητα

Νέα

8 Οκτωβρίου 2018

Παρέμβαση Δαβάκη για την ίδρυση Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη και τη στελέχωση του Διοικητικού Εφετείου στην Τρίπολη

Παρέμβαση Δαβάκη για την ίδρυση Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη και τη στελέχωση του Διοικητικού Εφετείου στην Τρίπολη

Ερώτηση σχετικά με την υποστελέχωση του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως και την έλλειψη Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Στην Ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές της Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνεται ότι ενώ έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια από την προηγούμενη φορά που το θέμα τέθηκε υπ’ όψη του υπουργείου Δικαιοσύνης, το χρονίζον πρόβλημα της υποστελέχωσης του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης παραμένει μέχρι σήμερα άλυτο.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα, τόσο στην καταγραφή των πρακτικών όσο και στην έκδοση των αποφάσεων και κατά συνέπεια να προκαλούνται μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και σοβαρή δυσλειτουργία στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Δαβάκης στο ζήτημα της παραπομπής στις καλένδες της ίδρυσης Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη, ώστε ακόμη και σήμερα ο Νομός Λακωνίας να εξυπηρετείται από το Μεταβατικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Τρίπολης, με αποτέλεσμα να υποβάλλονται οι Λάκωνες σε περιττά έξοδα και μεγάλη ταλαιπωρία κάθε φορά που επιδιώκουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για διοικητικές υποθέσεις.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης και οι συνυπογράφοντες βουλευτές καλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει για τις προθέσεις του και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα τόσο όσον αφορά το ζήτημα της στελέχωσης του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης όσο και για την ίδρυση Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη, ώστε να πάψει η Λακωνία να είναι ο μοναδικός Νομός χωρίς Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset