Menu

Δραστηριότητα

Νέα

25 Ιουλίου 2019

Σύσκεψη με την υπουργό Παιδείας για τη Νοσηλευτική

Σύσκεψη με την υπουργό Παιδείας για τη Νοσηλευτική

Με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Θανάση Δαβάκη, πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Παιδείας σύσκεψη μεταξύ της υπουργού κ. Νίκης Κεραμέως, του αρμόδιου για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υφυπουργού κ. Διγαλάκη και αντιπροσωπείας που αποτελούνταν από τους τρεις βουλευτές του Νομού Λακωνίας, την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, τον νυν και τον εκλεγέντα Δήμαρχο Σπάρτης, τον εκπρόσωπο του εκλεγέντα νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και στελέχη των παραγωγικών φορέων του Νομού Λακωνίας. Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Δαβάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Χθες το πρωί συναντηθήκαμε εκπρόσωποι όλων των θεσμικών φορέων της Λακωνίας με την υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως και τον αρμόδιο για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υφυπουργό κ. Διγαλάκη, για να τους θέσουμε το κρίσιμο αίτημα των Λακώνων πολιτών σχετικά με την παραμονή της Νοσηλευτικής στη Σπάρτη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, μετέφερα στην κυρία υπουργό τη βεβαιότητά μου ότι μία πιο προσεκτική και αντικειμενική μελέτη και ανάλυση όλων των σχετικών παραμέτρων, συμπεριλαμβανομένων των νέων δεδομένων που δημιουργεί η ανακοίνωση του Ιδρύματος Νιάρχου σχετικά με την κατασκευή νέου Νοσοκομείου, θα δείξει ότι η παραμονή του Τμήματος Νοσηλευτικής στη Σπάρτη αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή, με βάση τόσο το οικονομικό όσο και το, σαφώς σπουδαιότερο, ακαδημαϊκό κριτήριο. Το ίδιο έπραξαν και όλοι οι παριστάμενοι.

Η κυρία υπουργός απάντησε ότι αυτή τη στιγμή είναι αδύνατη για νομικούς λόγους η άμεση ανατροπή των προβλέψεων του νόμου Γαβρόγλου που ενσωματώνονται στα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπως η εν λόγω πρόβλεψη που αφορά στην αλλαγή της έδρας της Νοσηλευτικής. Αναφέρθηκε όμως και στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ολιστική αναθεώρηση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χώρας, με βάση ακαδημαϊκά και αντικειμενικά κριτήρια και δεσμεύθηκε, στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, να εξετάσει προσεκτικά το θέμα της παραμονής της Νοσηλευτικής στη Σπάρτη.

Είμαι βέβαιος ότι η νέα αυτή αξιολόγηση και αναδιάταξη της δομής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (η οποία απέχει παρασάγγας από την αυθαίρετη μέθοδο των επιτροπών του υπουργού Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γαβρόγλου) θα αναδείξει, με αντικειμενικό και τεκμηριωμένο τρόπο, τα σημαντικά πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες που η Σπάρτη μπορεί και θα μπορεί να προσφέρει, όσον αφορά στην εκπαίδευση, στη διαβίωση και στο επαγγελματικό και ακαδημαϊκό μέλλον των φοιτητών της Νοσηλευτικής, ιδιαίτερα μάλιστα με την παράμετρο της κατασκευής νέου Νοσοκομείου από το Ίδρυμα Νιάρχου.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και ειδικά την κυρία Κεραμέως που, εν αντιθέσει με τον προκάτοχό της κ. Γαβρόγλου, ανταποκρίθηκε θετικά και άμεσα στο αίτημά μου για συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς της Λακωνίας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συναδέλφους βουλευτές, κ.κ. Κρητικό και Αραχωβίτη, καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετέα, τον απερχόμενο Δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαλιώτη, τον εκλεγέντα Δήμαρχο Σπάρτης κ. Δούκα, τον εκπρόσωπο του εκλεγέντα Περιφερειάρχη κ. Βερούτη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Παναρίτη, καθώς και τον Αντιπρόεδρο κ. Αθανασιάδη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Φλώρο και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας
 κ. Ροϊνό που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μου και συνέβαλαν με τον τρόπο τους στη χθεσινή σύσκεψη.

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset