Menu

Δραστηριότητα

Νέα

20 Απριλίου 2021

Συνάντηση με τους παραγωγούς Λαϊκών Αγορών Λακωνίας

Συνάντηση με τους παραγωγούς Λαϊκών Αγορών Λακωνίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Λακωνίας, Σταύρο Λιακάκο και το μέλος του Συλλόγου Δημήτρη Σαχάμη, είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης. Μετά τη συνάντηση, ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

Σήμερα το πρωί, είχα την τιμή και τη χαρά να με επισκεφθεί στο γραφείο μου στη Σπάρτη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Λακωνίας, Σταύρος Λιακάκος συνοδευόμενος από το μέλος του Συλλόγου Δημήτρη Σαχάμη και μου εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές.

Σε συνέχεια της συνάντησής μου με τον αρμόδιο υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, επικοινώνησα μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή, Πάνο Σταμπουλίδη, με σκοπό οι ενδιαφερόμενοι να του υποβάλλουν άμεσα τα ερωτήματα αλλά και τίς προτάσεις τους επί του σχεδίου νόμου.

Ειδικότερα ζητήθηκε :

1.Να βγαίνει η Άδεια από τον κάθε Δήμο σύμφωνα με το ΟΣΔΕ κάθε παραγωγού, πράγμα που θα γίνει, όπως δεσμεύθηκε ο Γενικός Γραμματέας.

2.Νά μην γίνεται Προκήρυξη για τους νέους αγρότες γιατί θα αργεί το σύστημα. Ο Γενικός Γραμματέας απάντησε, ότι εφόσον υπάρχει κενή θέση θα προκηρύσσεται, σύμφωνα και με τη «χωρητικότητα» της κάθε Λαϊκής Αγοράς.

3.Να μην μετατρέπεται η Άδεια από Παραγωγική σε Εμπορική: Ο Γενικός Γραμματέας μας απάντησε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξουν κατά 50% και Παραγωγικές και Εμπορικές Άδειες.

4.Ζητήθηκε να περάσει η αρμοδιότητα των Λαϊκών Αγορών στην Περιφέρεια: Ο Γενικός Γραμματέας ήταν αρνητικός με το αιτιολογικό της έλλειψης σχετικής υποδομής.

5.Τέλος ζητήθηκε να μην αποστέλλεται email, από τους μικρούς παραγωγούς, όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου: Ο Γενικός Γραμματέας μας απάντησε, ότι αυτό θα αφορά τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ήταν μια καλή συνάντηση, που με τη βοήθεια της τεχνολογίας έγινε πιο άμεση και πιστεύω, όπως μου είπαν και οι ενδιαφερόμενοι, πιο αποτελεσματική ...

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset