Menu

Δραστηριότητα

Νέα

26 Μαΐου 2021

Συνάντηση εργασίας Δαβάκη - Κοντοζαμάνη - Καρβέλη στο Υπουργείο Υγείας

Συνάντηση εργασίας Δαβάκη - Κοντοζαμάνη - Καρβέλη στο Υπουργείο Υγείας

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στην οποία συμμετείχε και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης είχε σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Στη συνάντηση αυτή ο κ. Δαβάκης ενημέρωσε αναλυτικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τις ανάγκες των Νοσοκομείων της Λακωνίας, όπως του έχουν τεθεί από τους Διοικητές τους.

Κυρίαρχο ζήτημα είναι αυτό της έλλειψης ιατρικού προσωπικού και για αυτό ο Λάκωνας βουλευτής ζήτησε να καλυφθεί από το επερχόμενο κύμα προκηρύξεων του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα και σε συνέχεια των ανωτέρω, ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των κινήτρων που δίνονται σε νέους γιατρούς να υπηρετήσουν στα Νοσοκομεία της Λακωνίας και γενικά της ελληνικής περιφέρειας, η οποία άλλωστε διαφαίνεται και από το γεγονός ότι οι προκηρύξεις ορισμένων ειδικοτήτων καταλήγουν να κηρύσσονται άγονες.

Ως μία πιθανή λύση στο ανωτέρω πρόβλημα, πρότεινε τη μετατροπή του Νοσοκομείου της Σπάρτης σε Γ΄ Ζώνης, κίνηση που θα αυξήσει κατά πολύ τα κίνητρα των νέων ειδικά γιατρών να υπηρετήσουν σε αυτό για τουλάχιστον μία πενταετία. Πρόταση που είχε τεθεί άλλωστε στην πρόσφατη επίσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο.

Ο κ. Κοντοζαμάνης άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα και τις προτάσεις του κ. Δαβάκη και ανέφερε ότι θα εξετάσει την πρόταση της μετατροπής του Νοσοκομείου της Σπάρτης σε Γ΄ Ζώνης, ενώ τον ενημέρωσε ότι προχωρά σε βελτίωση των κινήτρων που θα κάνει τα Νοσοκομεία όλης της ελληνικής περιφέρειας πιο ελκυστικά στους νέους γιατρούς. Όσον αφορά το θέμα της προκήρυξης των θέσεων για τη στελέχωση των Νοσοκομείων της Λακωνίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Δαβάκη ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για να συμπεριληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες στον επόμενο κύκλο προκηρύξεων.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης ευχαρίστησε προσωπικά τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για την πρόσφατη απόφασή του να αντικατασταθεί ο παλαιός αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου της Σπάρτης με σύγχρονο μηχάνημα.

Print
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset