Menu

Δραστηριότητα

Νέα

27 Μαΐου 2021

Συνάντηση Κεραμέως – Δαβάκη στο Υπουργείο Παιδείας

Συνάντηση Κεραμέως – Δαβάκη στο Υπουργείο Παιδείας

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), είχε χθες το απόγευμα στο Υπουργείο Παιδείας ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Στη συνάντηση αυτή ο κ. Δαβάκης έθεσε στην Υπουργό τρία χρονίζοντα θέματα της Σπάρτης και συγκεκριμένα τη μεταφορά του Ειδικού Σχολείου από το Συκαράκι στο ισόγειο της παλαιάς Μαθητικής Εστίας Σπάρτης, την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για το Παλαιό Πρωτοδικείο, καθώς και την αξιοποίηση του ογκώδους κτηρίου της Μαθητικής Εστίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Χθες το απόγευμα συναντήθηκα με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Στη συνάντησή μας συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), Κώστας Δέρβος.

Καταρχάς, έθεσα στην Υπουργό την αναγκαιότητα της μεταφοράς του 2θέσιου Ειδικού Σχολείου της Σπάρτης από το Συκαράκι στη Μαθητική Εστία και ζήτησα από αυτήν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διαμόρφωσης του χώρου, ούτως ώστε να είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά. Εξάλλου, όπως την ενημέρωσε και ο παριστάμενος Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το συγκεκριμένο έργο έχει δημοπρατηθεί και έχει οριστεί ανάδοχος.

Η Υπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να επισπευσθούν οι εργασίες προκειμένου να γίνει αυτό εφικτό. Σε συνέχεια αυτού λοιπόν, όπως ενημερώθηκα σήμερα, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ζήτησε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να του υποδείξουν τις υπολειπόμενες εργασίες για να είναι το κτήριο έτοιμο τον Σεπτέμβριο, με τη νέα σχολική χρονιά.

Όσον αφορά τη χρονίζουσα και απαράδεκτη κατάσταση του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης, ζήτησα από την Υπουργό να συνεδριάσει επιτέλους το Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου για να επικαιροποιήσει τη Μελέτη και τα Τεύχη Δημοπράτησης του έργου. Της εξήγησα μάλιστα ότι αυτό είναι μία απαράδεκτη κατάσταση που πρέπει άμεσα να πάρει τέλος.

Η Υπουργός μου υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε νέα...

Τέλος, έθεσα και το ζήτημα της αξιοποίησης του ογκώδους κτηρίου της Παλαιάς Μαθητικής Εστίας της Σπάρτης. Η Υπουργός μου είπε ότι αναμένει συγκεκριμένη, τεκμηριωμένη και αξιόπιστη πρόταση από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο φορέα για αυτήν.

Ευχαριστώ θερμά τη Νίκη Κεραμέως για την άμεση ανταπόκριση..!

Print
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset