Menu

Δραστηριότητα

Νέα

17 Ιουνίου 2021

Συνάντηση Λιβανού – Δαβάκη για τα αγροτικά θέματα της Λακωνίας

Συνάντηση Λιβανού – Δαβάκη για τα αγροτικά θέματα της Λακωνίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, είχε σήμερα το μεσημέρι ο Θανάσης Δαβάκης και του έθεσε ένα σύνολο θεμάτων που αφορούν στους παραγωγούς της Λακωνίας, όπως:

·        Την επιτάχυνση των διαδικασιών εκτίμησης και αποζημίωσης από την παγοπληξία του περασμένου Φεβρουαρίου σε αρκετές περιοχές του Δήμου Ευρώτα.

·        Την αναθεώρηση του Κανονισμού των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ) για ταχύτερη αποζημίωση, αλλά και αλλαγή του ηλικιακού κριτηρίου των δικαιούχων.

·        Την αναθεώρηση του Κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, ώστε να προσαρμοστεί στις ανάγκες των παραγωγών και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παραγωγή τους λόγω της κλιματικής αλλαγής.

·        Την επιτάχυνση των διαδικασιών της δακοκτονίας.

·        Τα θέματα χωροταξίας και πολεοδομικών διατάξεων σε σχέση με τη γεωργία και την κτηνοτροφία

·        Τη χαρτογράφηση της γης υψηλής παραγωγικότητας, για τη διευκόλυνση της χωροθέτησης δράσεων και στον αγροτικό χώρο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και του έθεσα ένα σύνολο θεμάτων αρμοδιότητάς του που απασχολούν τους Λάκωνες παραγωγούς.

Είναι προφανές πως τα σωρευμένα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, μέρος των οποίων έθεσα στον υπουργό, χρειάζονται την εφαρμογή μίας νέας πολιτικής εκσυγχρονισμού των εποπτευόμενων οργανισμών (ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ.α) για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Ενόψει λοιπόν, όπως με ενημέρωσε, νέων νομοθετικών πρωτοβουλιών στις οποίες θα προχωρήσει, συμφωνήσαμε να συναντηθούμε εκ νέου για τη διαμόρφωση μίας θετικής ατζέντας για την ενίσχυση των Λακώνων παραγωγών και τη δρομολόγηση της επίλυσης των προβλημάτων που τους απασχολούν.

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset