Menu

Άρθρα-Συνεντεύξεις

Άρθρα - Συνεντεύξεις

23 Οκτωβρίου 2019

Στο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι πιο «λακωνικοί» όταν μιλούν για το μεταναστευτικό!

Στο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι πιο «λακωνικοί» όταν μιλούν για το μεταναστευτικό!
Σχετικά με τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του Νομού Λακωνίας, για το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα που η χώρα αντιμετωπίζει, ο κ. Δαβάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Διάβασα με προσοχή τις ανακοινώσεις των στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Νομό Λακωνίας που αφορούν στις αποφάσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.

Αρχικά, πρέπει να σημειώσω ότι αιφνιδιάστηκα από το ξαφνικό ενδιαφέρον τους για το κόστος που οι τοπικές κοινωνίες καλούνται να καταβάλουν στο πλαίσιο της διαχείρισης των εξαιρετικά μεγάλων μεταναστευτικών ροών, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι άλλωστε το κόμμα των ανοιχτών συνόρων, των τραγικά ανοργάνωτων ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας και της εξαιρετικά χαλαρής ερμηνείας των διατάξεων για την απόδοση καθεστώτος προστασίας.

Διάβασα, επίσης, με προσοχή την απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για να δω ποιες αναφορές περιείχε συγκεκριμένα για τη Λακωνία, χωρίς να βρω καμία.

Είμαι, συνεπώς, αναγκασμένος να τονίσω και πάλι δύο πολύ σημαντικά σημεία για την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και μεταναστευτικό:

Πρώτον, δεν υπάρχει θέμα αλλαγής χρήσης ενεργών στρατοπέδων, όπως το ΚΕΕΜ της Σπάρτης και του Γυθείου, με σκοπό τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Δεύτερον, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως άλλωστε έχει πολλές φορές ανακοινώσει, βρίσκεται σε διαδικασία εξεύρεσης χώρων, ξενοδοχείων και ξενώνων στην ενδοχώρα, με σκοπό τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων, καθώς και οικογενειών πολιτών τρίτων χωρών που αιτούνται άσυλο και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την εξεύρεση κάποιου τέτοιου χώρου στη Λακωνία.


Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο που η απελθούσα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια και την κατάσταση που κληροδοτήθηκε στην σημερινή, στο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι πιο «λακωνικοί» όταν ανοίγουν θέματα που αφορούν στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.
Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset