Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

14 Φεβρουαρίου 2018

Δαβάκης: «Ανυποχώρητη η κυβέρνηση στο θέμα του ΚΕΕΜ»

Δελτίο Τύπου

Δαβάκης: «Ανυποχώρητη η κυβέρνηση στο θέμα του ΚΕΕΜ»

Συναντηθήκαμε σήμερα θεσμικοί φορείς του Νομού μας με τον ΑΝΥΕΘΑ, κ. Δημήτρη Βίτσα, μετά από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λακωνίας, για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε τις αλλαγές που η κυβέρνηση προωθεί όσον αφορά το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ).

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι η κυβέρνηση, δια του αναπληρωτή υπουργού, παραμένει αμετακίνητη στην απόφασή της να καταργήσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που λειτουργεί εντός του ΚΕΕΜ Σπάρτης, κάτι άλλωστε που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Καμμένος, συνεχώς μου επαναλάμβανε στις διαδοχικές κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις ένα χρόνο τώρα.

Ήδη από το Μάρτιο του 2017, όταν είχε αρχίσει να διαφαίνεται ο κίνδυνος κατάργησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ του ΚΕΕΜ ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, είχα προειδοποιήσει με παρέμβασή μου στη Βουλή (Ερώτηση υπ. αριθμ. 4710/3-4-2017) για τους κινδύνους που ελλοχεύουν τόσο για την αποτελεσματική εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων όσο και για την τοπική κοινωνία της Λακωνίας.

Τα ίδια επανέλαβα και 6 περίπου μήνες μετά με την υπ. αριθμ. 113/23-10-2017 Επίκαιρη Ερώτηση, όπου και εισέπραξα από τον κ. Καμμένο την απάντηση ότι «δεν μπορούμε να κρίνουμε τις ανάγκες της άμυνας της χώρας στη βάση του τι ζητά η τοπική κοινωνία».

Όμοια επιχειρήματα παρέθεσα και στην τρίτη κατά σειρά κοινοβουλευτική μου παρέμβαση (Ερώτηση υπ. αριθμ. 2912/25-1-2018), για να λάβω ατεκμηρίωτες και γενικόλογες απαντήσεις, οι οποίες στόχο είχαν να συσκοτίσουν την κατάσταση και να αποκρύψουν τις πραγματικές προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παραπέμπω κάθε φορέα ή πολίτη που ενδιαφέρεται πραγματικά για το μέλλον και τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΕΜ Σπάρτης ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στα πρακτικά της Βουλής, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα δει ότι η ανάγκη διατήρησης της λειτουργίας του ΚΕΕΜ και ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων έχει τεθεί στη βάση άρτια τεκμηριωμένων επιχειρημάτων, που λαμβάνουν υπ’ όψη τους τόσο τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας όσο και την καλή λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αρνείται να δει τα ουσιαστικά προβλήματα που το νέο σύστημα κατάταξης θα δημιουργήσει τόσο στη διαδικασία της ομαλής ένταξης των νεοσυλλέκτων στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και στις κοινωνίες, όπως αυτή της Λακωνίας, που για δεκαετίες συμβιώνουν αρμονικά με τα υπό κατάργηση σήμερα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Εμείς, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και όχι αόριστες επικλήσεις στην αρχαία ιστορική κληρονομιά προσπαθούμε εδώ και ένα χρόνο να υπερασπιστούμε τη βαθιά θεσμική μνήμη του ΚΕΕΜ για τον τόπο μας, το συμφέρον της τοπικής λακωνικής κοινωνίας και την καλύτερη κατά την κρίση μας επιχειρησιακή δυνατότητα που παρείχε το ΚΕΕΜ στα νεοσύλλεκτα παιδιά του ελληνικού λαού.

Δεν εισακουστήκαμε από την παρούσα κυβέρνηση.

Ο καθένας θα κριθεί από τα αποτελέσματα των επιλογών του.

Το θέμα δεν έχει κλείσει για εμάς…

Print
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset