Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

12 Ιουλίου 2018

Δαβάκης για «Κλεισθένη Ι»: Έχουμε διαφορά φιλοσοφίας, μεθόδων και πολιτικών επιλογών με τη Ριζοσπαστική Αριστερά

Ομιλία στη Βουλή






Τις διαφορές στη φιλοσοφία, τις μεθόδους και τις πολιτικές επιλογές μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς επεσήμανε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες το βράδυ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα τον «Κλεισθένη Ι» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Δαβάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προσεγγίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ένα χώρο πολιτικής πάλης και συναλλαγής μεταξύ τοπικών συμφερόντων, γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα στη βασική αποστολή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την παροχή στοχευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτη, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή η συγκρουσιακή ερμηνεία δεν βοηθάει, κύριε υπουργέ, ούτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτε τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι χειμάζονται από κάθε πλευρά και θα χειμάζονται έτι περαιτέρω με αυτό το οποίο σήμερα εσείς, ως πολιτική επιλογή και νομοθετική πρωτοβουλία, φέρνετε. Θα εκλέγονται δήμαρχοι, δήμαρχοι ακροβάτες, δήμαρχοι ισορροπιστές.»

Στη συνέχεια, ο κ. Δαβάκης κατήγγειλε τις εξόφθαλμες αντιφάσεις που περιέχονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και οι οποίες καταδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση προσέγγισε τη σύνταξή του, όπως το γεγονός ότι ενώ δίνεται στους δημότες δικαίωμα να ψηφίσουν δημοτικούς συμβούλους και εκτός της δικής τους εκλογικής περιφέρειας, οι ψήφοι αυτοί εξαιρούνται στο στάδιο της καταμέτρησης.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ψήφου των Αποδήμων, υπογραμμίζοντας ότι είναι θέμα παροχής διευκόλυνσης προς τους συμπολίτες μας που διαβιούν στο εξωτερικό και όχι παροχής δικαιώματος, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών ήδη διαθέτει το δικαίωμα της ψήφου. «Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αλλοδαπός που κατοικεί σε άλλη χώρα από την πατρίδα του, να μην έχει το δικαίωμα να ψηφίζει όταν προκηρύσσονται γενικές εθνικές εκλογές», είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ο κ. Δαβάκης. «Πρέπει να το καταλάβετε. Πρέπει να ξεφύγετε από το ιδεοληπτικό σας πλαίσιο που αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα.»

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset