Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

28 Ιουλίου 2021

Νέος κύκλος επαφών Βέρδου – Δαβάκη για το θέμα των αγωγών του Δημοσίου κατά πολιτών στη Σκάλα

Νέος κύκλος επαφών Βέρδου – Δαβάκη για το θέμα των αγωγών του Δημοσίου κατά πολιτών στη Σκάλα

Οι επαφές του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη και του Δημάρχου Ευρώτα Δήμου Βέρδου, με αφορμή το ιδιοκτησιακό πρόβλημα που έχει ανακύψει στην περιοχή της Σκάλας (Αφανιά – Κρεββατά), συνεχίζονται. Πρόσφατα συναντήθηκαν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό στο γραφείο του και με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιο για το Κτηματολόγιο Γιώργο Στύλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σχετικά με τις συναντήσεις αυτές, ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

Συναντηθήκαμε πρόσφατα, ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος και εγώ, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιο για το Κτηματολόγιο, Γιώργο Στύλιο, σχετικά με την επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος της περιοχής Αφανιά – Κρεββατά, της Σκάλας.

Από τον κ. Λιβανό ζητήσαμε τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων Υπουργείων για την εξεύρεση λύσης σε ένα πρόβλημα που απασχολεί μεγάλο αριθμό κατοίκων στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ συνεργαστήκαμε και με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΑΤ, με τους οποίους διερευνήσαμε τις τεχνικές λεπτομέρειες της επίλυσης του ζητήματος.

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Γιώργο Στύλιο, αναφέραμε το πρόβλημα που έχει ανακύψει από την εγγραφή των συγκεκριμένων εκτάσεων στο Κτηματολόγιο, ενώ διερευνήσαμε τα χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση τελικής λύσης, εν όψει και της νέας ρύθμισης που ψηφίζουμε αύριο στο σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (άρθρο 9) για την παράταση της διαδικασίας των διορθώσεων ανακριβειών των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών.

Η προσπάθεια για την επίλυση του ιδιοκτησιακού της περιοχής Αφανιά – Κρεββατά συνεχίζεται και σύντομα θα έχουμε νεότερα…

Print
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset