Menu

Κοινοβούλιο

Νομοθετική Εργασία

2 Ιουνίου 2017

Απόσπαση Υποσχέσεων για το Κέντρο Υγείας Καστορείου

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Απόσπαση Υποσχέσεων για το Κέντρο Υγείας Καστορείου

Τα ερωτήματα των κατοίκων του Καστορείου και των γύρω περιοχών της Βορείου Λακεδαίμονος σχετικά με την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Καστορείου μετέφερε για δεύτερη φορά στον Υπουργό Υγείας, κ. Ξανθό, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης επεσήμανε ότι το ΚΥ Καστορείου καλύπτει υγειονομικά μία απομακρυσμένη και ορεινή περιοχή του Δήμου Σπάρτης, με αποτέλεσμα να αποτελεί μία πραγματική λύση για τους κατοίκους της περιοχής, πολλοί εκ των οποίων είναι ηλικιωμένοι και δυσκολεύονται να μεταβαίνουν κατά τα τακτά χρονικά διαστήματα στο νοσοκομείο της Σπάρτης.

Στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης έκανε λόγο για πλήρη αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Καστορείου, εξαιτίας της μετακίνησης της διευθύντριας στη μονάδα υγείας του ΠΕΔΥ Σπάρτης, καταγγέλλοντας προς τον κ. Υπουργό την επιδείνωση των συνθηκών λειτουργίας του σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε προ δύο ετών.

Στην απάντησή του, ο κ. Ξανθός ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η στελέχωση και λειτουργία της νεοσύστατης μονάδας υγείας του ΠΕΔΥ Σπάρτης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «μικρή» την προσέλευση πολιτών στο ΚΥ Καστορείου, σχόλιο το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Λάκωνα βουλευτή.

Κλείνοντας την Επίκαιρη Ερώτηση,  ο κ. Δαβάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του από την απάντηση του αρμοδίου Υπουργού, η οποία διέφερε σημαντικά από τα όσα είχε προ διετίας πει ότι θα πράξει σχετικά με το θέμα. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ξανθός είχε δεσμευθεί ότι το Υπουργείου Υγείας από κοινού με την 6η ΥΠΕ θα κατάρτιζε σχέδιο για την ενδυνάμωση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καστορείου, αξιοποιώντας την υφιστάμενη κτιριακή υποδομή και το σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει.

Ο κ. Ξανθός, μετά την επιχειρηματολογία του κ. Δαβάκη, δεσμεύθηκε για την περιοδική κάθε μήνα παρουσία στο ΚΥ Καστορείου γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς και οδοντιάτρων, με σκοπό την αύξηση της δυναμικότητας του Κέντρου και την αναβάθμιση των παρεχόμενων από αυτό υπηρεσιών υγείας.

Τέλος, ο κ. Δαβάκης υπογράμμισε την ανάγκη το ΚΥ Καστορείου να λειτουργεί επαρκώς, διότι εξυπηρετεί καθημερινά τους κατοίκους της περιοχής, η οποίοι αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας.

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset