Menu

Κοινοβούλιο

Νομοθετική Εργασία

19 Σεπτεμβρίου 2017

Ερώτηση Δαβάκη για το ΚΕΕΜ και τα υπόλοιπα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Ερώτηση Δαβάκη για το ΚΕΕΜ και τα υπόλοιπα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης, ζητά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, να πληροφορηθεί για την «τύχη» των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Μετά την κατάθεση στη Βουλή σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης, ο κ. Δαβάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Από δημοσιεύματα πληροφορούμαστε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει να προχωρήσει σε θεμελιώδεις αλλαγές στο υπάρχον σύστημα κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων οπλιτών. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το σχέδιο προβλέπει την κατάργηση από τον προσεχή Νοέμβριο των υφιστάμενων Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) και την αντικατάστασή τους από Σημεία Κατάταξης πλησίον των Μονάδων τοποθέτησής τους.

Με δεδομένο ότι τα υπάρχοντα ΚΕΝ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στη Σπάρτη, απολαμβάνουν συγκριτικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την παροχή βασικής εκπαίδευσης, ανακύπτουν εύλογα και επίκαιρα ερωτήματα για την αποδοτικότητα του σχεδιαζόμενου νέου συστήματος κατάταξης και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων.

Καλούμε τον κ. υπουργό Εθνικής Άμυνας να έρθει το συντομότερο δυνατόν στη Βουλή για να απαντήσει.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Δαβάκη:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΘΕΜΑ: Αναστολή λειτουργίας Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναμένεται να προχωρήσει στην εφαρμογή σχεδίου αναδιοργάνωσης του συστήματος κατάταξης, υποδοχής και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων Οπλιτών, το οποίο προβλέπει την κατάργηση από τον προσεχή Νοέμβριο των υφιστάμενων Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και την αντικατάστασή τους από Σημεία Κατάταξης πλησίον των Μονάδων τοποθέτησής τους.

Με δεδομένο ότι το σχέδιο αυτό φαίνεται να προβλέπει θεμελιώδεις αλλαγές στο υπάρχον σύστημα κατάταξης και λαμβάνοντας υπ’ όψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που τα ΚΕΝ απολαμβάνουν – όπως επί παραδείγματι το ΚΕΕΜ στη Σπάρτη –, λόγω της εξειδίκευσης στο εκπαιδευτικό έργο, των εγκαταστάσεων που ήδη διαθέτουν και της θεσμικής μνήμης που έχουν αποκτήσει μέσα από τη μακροχρόνια λειτουργία τους, έναντι των Μονάδων παραμεθορίου, ανακύπτουν εύλογα ερωτήματα για την απόφαση αυτή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:
1. Αληθεύει ότι προτίθεται να προχωρήσει στη θεμελιώδη αυτή αλλαγή του συστήματος κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων και, αν ναι, τι ακριβώς προβλέπει το νέο σχέδιο;
2. Ποια τα αναμενόμενα οφέλη από την εφαρμογή του νέου συστήματος;
Ο ερωτών βουλευτής,

Θανάσης Π. Δαβάκης
Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

Print
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset