Menu

Κοινοβούλιο

Νομοθετική Εργασία

17 Οκτωβρίου 2017

Σταθμό ΕΚΑΒ στη Νεάπολη ζητά ο Δαβάκης

Ερώτηση στη Βουλή

Σταθμό ΕΚΑΒ στη Νεάπολη ζητά ο Δαβάκης

Τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στη Νεάπολη ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης. Ο κ. Δαβάκης, στην Ερώτησή του, εκθέτει τους λόγους που δικαιολογούν την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας σταθμού ΕΚΑΒ στη Νεάπολη και ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πληροφορηθεί τις προθέσεις της σχετικά με το εν λόγω θέμα.

Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ:

Σύσταση σταθμού ΕΚΑΒ στη Νεάπολη Βοιών.

Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διακομιδής σε νοσοκομείο στην περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο. Το πρόβλημα αυτό πρόκειται να ενταθεί στο εγγύς μέλλον, καθώς οι τρεις μόνιμοι οδηγοί του Κέντρου Υγείας Νεάπολης πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν.

Η Δημοτική Ενότητα Βοιών (Νεάπολη) βρίσκεται στην πιο απομακρυσμένη γεωγραφικά περιοχή του Νομού Λακωνίας και είναι η πολυπληθέστερη του Δήμου Μονεμβασίας, με 8.000 περίπου μόνιμους κατοίκους. Εκεί λειτουργούν σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παιδικός σταθμός, δομές που εξυπηρετούν 750 μαθητές,  καθώς επίσης το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.- μεΑ) αλλά και τα δύο γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης. Επιπλέον καλύπτει έκτακτα περιστατικά και διακομιδές ασθενών από την Ελαφόνησο αλλά και από τα Κύθηρα.

Παράλληλα το Κέντρο Υγείας Νεαπόλεως σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές έχουν την ευθύνη όλων των συμβάντων που αφορούν στα διερχόμενα πλοία καθώς και στην υγειονομική κάλυψη παράνομων μεταναστών.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, είναι προφανές ότι η 24ωρη παρουσία ασθενοφόρου, μέσω της ίδρυσης Τομέα - Σταθμού ΕΚΑΒ στα Βάτικα είναι επιβεβλημένη, ενώ αποτελεί αίτημα όλων των θεσμικών φορέων της ευρύτερης περιοχής. Πρέπει να σημειωθεί εξάλλου ότι ο Δήμος Μονεμβασίας έχει δεσμευθεί να αναλάβει τη στέγαση αυτού του Σταθμού σε περίπτωση που δεν μπορεί να στεγαστεί στο Κ.Υ. Νεαπόλεως.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Υγείας :

Προτίθεται να προχωρήσει στην ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή της Δ.Ε Νεαπόλεως  του Δήμου Μονεμβασίας ;

 

Ο Ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

 

Print
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset