Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

27 Μαΐου 2022

Παρέμβαση Δαβάκη για το ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Νεάπολης.

Παρέμβαση Δαβάκη για το ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Νεάπολης.

Επικοινωνία με τη Διοίκηση του «Ελληνικό Κτηματολόγιο Ν.Π.Δ.Δ» είχε ο Θανάσης Δαβάκης, για να μεταφέρει το αίτημα του Δήμου Μονεμβασίας για την παράταση της λειτουργίας του άμισθου Υποθηκοφυλακείου Νεαπόλεως.

Ο κ. Δαβάκης δήλωσε σχετικά:

Επικοινώνησα σήμερα με τη Διοίκηση του «Ελληνικό Κτηματολόγιο Ν.Π.Δ.Δ» και μετέφερα το αίτημα του Δήμου Μονεμβασίας να παραταθεί η λειτουργία του ειδικού άμισθου Υποθηκοφυλακείου της Νεάπολης, με βασικό επιχείρημα τη μεγάλη χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει τους πολίτες του Δήμου από τη Σπάρτη όπου μεταφέρεται η αρμοδιότητα.

Όπως με ενημέρωσε η Διοίκηση, το ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Νεαπόλεως καταργείται στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.4512/2018, όπως θα γίνει για όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας, ενώ αποτελεί κεντρική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο επιβλέπει το Κτηματολόγιο, η μετάβαση στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης και της απαλλαγής των πολιτών από τα βάρη των μετακινήσεων και της αναμονής σε ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Η Διοίκηση με διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει ταλαιπωρία και επιβάρυνση για πολίτες, δικηγόρους και συμβολαιογράφους, καθώς θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ν.Π.Δ.Δ», ενώ θα παραμείνει το αρχείο του υποθηκοφυλακείου στη Νεάπολη και οι συναλλασσόμενοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτό δύο φορές την εβδομάδα με παρουσία υπαλλήλου.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή είναι προς όφελος των πολιτών και πρέπει να επιταχυνθεί και να διευρυνθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα.

Επειδή, όμως, η μετάβαση αυτή είναι καλό να γίνεται με τρόπο που να είναι συμβατός με τις εκάστοτε τοπικές συνθήκες, κατέθεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά με το αίτημα του Δήμου Μονεμβασίας, ώστε να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με την ανάγκη των πολιτών της περιοχής να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

Θα παρακολουθώ την όλη διαδικασία, η οποία όπως προανέφερα γίνεται προς το συμφέρον των πολιτών και για την ταχύτητα των συναλλαγών και στην περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα κατά την εφαρμογή της στους πολίτες της περιοχής, θα προβώ σε περαιτέρω ανάλογες παρεμβάσεις.

 

Print
«Ιούλιος 2022»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
27282930
4420

Ερώτηση για την ασφάλεια στον Λακωνικό Κόλπο

Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με θέμα την προστασία των παράλιων περιοχών του Λακωνικού Κόλπου από τους κινδύνους που συνεπάγονται οι μεταφορές φορτίων πετρελαιοειδών μεταξύ πλοίων (Ship to Ship Transfer).

Read more
1
4421

Συνάντηση εργασίας Γεωργαντά – Δαβάκη – Παπαγιαννίδη για τα αρδευτικά έργα της Λακωνίας και την κτηνοτροφία

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, είχε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΤΟΕΒ Τρινάσου, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων που ενδιαφέρονται για το φράγμα της Κελεφίνας, καθώς και από το Προεδρείο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία του έργου της κατασκευής του φράγματος της Κελεφί&

Read more
23
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
gogoanime