Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

22 Δεκεμβρίου 2022

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Μάνης. Άμεσα οι αποζημιώσεις.

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Μάνης. Άμεσα οι αποζημιώσεις.

Σχετικά με την έκδοση του Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ.) που αφορά στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων της Ανατολικής Μάνης, καθώς και το χρονοδιάγραμμα της καταβολής των χρημάτων, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

Δημοσιεύθηκαν αργά χθες το βράδυ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για να πληρωθούν οι προκαταβολές (έναντι αποζημιώσεων) στους πυρόπληκτους του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Πρόκειται για την πληρωμή 44 ακόμη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, που λόγω προβλήματος στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) δεν είχαν λάβει προκαταβολή, την πληρωμή 258 ΜΗ κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, καθώς και την αποζημίωση των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει τη δήλωση ενιαίας ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ.

Με τη δημοσίευση των υπουργικών αυτών αποφάσεων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ακόμη και αύριο να καταβληθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, σύμφωνα με τη δέσμευση της διοίκησης του ΕΛΓΑ.

Θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι, όταν με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε με το σύστημα της Κρατικής Αρωγής, θα έχουν αποζημιωθεί ΟΛΟΙ οι πληγέντες συμπατριώτες μας από την πυρκαγιά του 2021 στην Ανατολική Μάνη...

Το πλήρες κείμενο του Φ.Ε.Κ. είναι διαθέσιμο εδώ: https://bit.ly/3HTwrg8
Print
«Ιανουάριος 2023»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627282930311
23
4458

Στην «Ψυχαργώ» της Σπάρτης

Επισκέφθηκα σήμερα τη μονάδα «Ψυχαργώς» του Νοσοκομείου της Σπάρτης, όπου φιλοξενούνται 12 περίπου άτομα που έχουν ανάγκη ψυχικής υποστήριξης, με απώτερο στόχο την επανένταξη και ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Με συνόδευε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Εύη Παπαγεωργίου και ο Προϊστάμενος της Διοικητικής Υπηρεσίας, Βαγγέλης Τρουγκάκος. 


Read more
45
4459

Στον Περιφερειάρχη μας για το γήπεδο Κροκεών…

Οι Κροκεές εκτός της πλούσιας πολιτιστικής τους παράδοσης έχουν και μακρά ποδοσφαιρική ιστορία που ξεκινά από τη δεκαετία του ‘30. Παρ’ όλα αυτά το γήπεδό τους εξαιτίας τεχνικού προβλήματος δεν μπορεί να υποδεχθεί επίσημες ποδοσφαιρικές συναντήσεις…
Read more
678
91011
4460

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση Δαβάκη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, για να του θέσει τα θέματα που αφορούν στις αποζημιώσεις των Λακώνων παραγωγών.

Read more
12131415
1617181920
4464

Με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας στον Περιφερειάρχη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας, Γιάννη Κληροδέτη και Δημοσθένη Κακούρο.

Read more
2122
23
4465

Στη διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για την κατοχή δημοσίων περιουσιών

Σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα (24/6/2021) και του αρμόδιου υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου, σε σειρά συναντήσεων που είχα από το 2020 έως σήμερα μαζί με τον Δήμαρχο Ευρώτα Δήμο Βέρδο, με αντικείμενο τα ιδιοκτησιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λάκωνες πολίτες του Λαγίου και της περιοχής Αφανιά - Κρεβατά, βγήκε σε Διαβούλευση το νομοσχέδιο που στοχεύει να δώσει οριζόντια λύση στο θέμα των κατεχομένων ακινήτων του Δημοσίου.
Read more
242526272829
303112345
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
soap2day