Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

12 Ιανουαρίου 2023

Συνάντηση Γεωργαντά – Δαβάκη – Παπαγιαννίδη για αρδευτικό Τρινάσου και φράγμα Κελεφίνας

Συνάντηση Γεωργαντά – Δαβάκη – Παπαγιαννίδη για αρδευτικό Τρινάσου και φράγμα Κελεφίνας

Η αναβάθμιση του κλειστού αρδευτικού δικτύου Τρινάσου και η κατασκευή του φράγματος της Κελεφίνας τέθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνας Τζινιέρης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Μπουφίδης, ο ταμίας του ΤΟΕΒ, Γιάννης Τσιμπίδης, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, Τασία Κανελλοπούλου, ο πρόεδρος των Βρεσθένων, Γιάννης Δημαράς και ο πρόεδρος του Βασσαρά, Δημήτρης Σταυρόπουλος.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Συναντηθήκαμε σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, για να ενημερωθούμε σχετικά με την πορεία της αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου και της κατασκευής του φράγματος της Κελεφίνας, καθώς και για να πιέσουμε για την επιτάχυνσή τους.

Στη συνάντηση αυτή με συνόδευαν, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνας Τζινιέρης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Μπουφίδης, ο ταμίας του ΤΟΕΒ Γιάννης Τσιμπίδης, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, Τασία Κανελλοπούλου, ο πρόεδρος των Βρεσθένων, Γιάννης Δημαράς και ο πρόεδρος του Βασσαρά, Δημήτρης Σταυρόπουλος.

Θέσαμε το ζήτημα της επιτάχυνσης του χρονοδιαγράμματος για την αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου. Ο κ. Παπαγιαννίδης με ενημέρωσε ότι η σχετική μελέτη βαίνει προς ολοκλήρωση εντός του επόμενου διμήνου και η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου προβλέπεται να έχει υπογραφεί μέσα στο 2024.

Ζητήσαμε επίσης να ενημερωθούμε σχετικά με τη δημοπράτηση του φράγματος της Κελεφίνας, η οποία σύμφωνα με την τελευταία μου ενημέρωση , θα έπρεπε ήδη να έχει διενεργηθεί. Ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων μας γνωστοποίησε ότι η καθυστέρηση της δημοπράτησης οφείλεται σε σφάλμα που εντοπίστηκε και αφορά στον απαιτούμενο περιμετρικό δρόμο του φράγματος και αναμένεται εντός του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από αίτημά μου, ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να επισκεφθεί τις περιοχές των προβλεπόμενων έργων (Τρινάσου και Κελεφίνας)έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Print
«Ιανουάριος 2023»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627282930311
23
4458

Στην «Ψυχαργώ» της Σπάρτης

Επισκέφθηκα σήμερα τη μονάδα «Ψυχαργώς» του Νοσοκομείου της Σπάρτης, όπου φιλοξενούνται 12 περίπου άτομα που έχουν ανάγκη ψυχικής υποστήριξης, με απώτερο στόχο την επανένταξη και ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Με συνόδευε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Εύη Παπαγεωργίου και ο Προϊστάμενος της Διοικητικής Υπηρεσίας, Βαγγέλης Τρουγκάκος. 


Read more
45
4459

Στον Περιφερειάρχη μας για το γήπεδο Κροκεών…

Οι Κροκεές εκτός της πλούσιας πολιτιστικής τους παράδοσης έχουν και μακρά ποδοσφαιρική ιστορία που ξεκινά από τη δεκαετία του ‘30. Παρ’ όλα αυτά το γήπεδό τους εξαιτίας τεχνικού προβλήματος δεν μπορεί να υποδεχθεί επίσημες ποδοσφαιρικές συναντήσεις…
Read more
678
91011
4460

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση Δαβάκη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, για να του θέσει τα θέματα που αφορούν στις αποζημιώσεις των Λακώνων παραγωγών.

Read more
12131415
1617181920
4464

Με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας στον Περιφερειάρχη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας, Γιάννη Κληροδέτη και Δημοσθένη Κακούρο.

Read more
2122
23
4465

Στη διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για την κατοχή δημοσίων περιουσιών

Σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα (24/6/2021) και του αρμόδιου υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου, σε σειρά συναντήσεων που είχα από το 2020 έως σήμερα μαζί με τον Δήμαρχο Ευρώτα Δήμο Βέρδο, με αντικείμενο τα ιδιοκτησιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λάκωνες πολίτες του Λαγίου και της περιοχής Αφανιά - Κρεβατά, βγήκε σε Διαβούλευση το νομοσχέδιο που στοχεύει να δώσει οριζόντια λύση στο θέμα των κατεχομένων ακινήτων του Δημοσίου.
Read more
242526272829
303112345
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
soap2day