Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

13 Ιανουαρίου 2023

Συνάντηση Μακρή – Δαβάκη για την ίδρυση ΕΝΕΕΓΥΛ στη Λακωνία και το Παλαιό Πρωτοδικείο

Συνάντηση Μακρή – Δαβάκη για την ίδρυση ΕΝΕΕΓΥΛ στη Λακωνία και το Παλαιό Πρωτοδικείο

Είναι βέβαιο ότι χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά στον τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης στη Λακωνία, με έμφαση στην κατασκευή και βελτίωση των εκπαιδευτικών ΔΟΜΩΝ της.

Με τη σκέψη αυτή, συναντήθηκα χθες το πρωί με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή, για να της περιγράψω την αναγκαιότητα ίδρυσης Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) στη Λακωνία. Συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης, η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, Τέττη Λιακοπούλου, ο αναπληρωτής προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντώνης Κωνστάνταρος και η  προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), Φωτεινή Πατρικάκου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο γενικός γραμματέας Ειδικής Αγωγής Αλέξανδρος Κόπτσης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής.

Αφού ανέλυσα το ζήτημα της ίδρυσης του συγκεκριμένου τύπου Γυμνασίου - Λυκείου, οι κυρίες Λιακοπούλου και Πατρικάκου παρουσίασαν στην υφυπουργό τα στοιχεία που έχουν συλλέξει σχετικά με τον εκτιμώμενο αριθμό μαθητών που προτίθενται να γραφτούν στο ΕΝΕΕΓΥΛ, αριθμό σαφώς μεγαλύτερο από αυτόν που απαιτεί ο νόμος…

Αναφέρθηκαν επίσης στις προπαρασκευαστικές ενέργειες με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, ο οποίος προτίθεται να παραχωρήσει δύο κτήρια, που πληρούν τις προδιαγραφές στέγασης του Σχολείου.

Η Ζέτα Μακρή, συνεχάρη τις δύο εκπαιδευτικούς και δεσμεύτηκε  για την ευτυχή κατάληξη του συγκεκριμένου αιτήματος μέχρι το προσεχές καλοκαίρι, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί εκ μέρους των υπηρεσιών η σχετική διαδικασία.

Στη συνέχεια, επανέφερα στην υφυπουργό το θέμα του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης, σχετικά με το οποίο πριν λίγο καιρό, εκπροσώπησε την κυβέρνηση απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση που είχα καταθέσει στη Βουλή.

Τα νεώτερα για το θέμα είναι ότι ο σχετικός διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί στα τέλη Οκτωβρίου του 2022 για την επικαιροποίηση των μελετών κηρύχθηκε άγονος, λόγω του ότι δεν κατατέθηκαν προσφορές.

Εξαιτίας αυτού, της ζήτησα να προχωρήσουν τάχιστα στις αναγκαίες ενέργειες και τροποποιήσεις για να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός το συντομότερο δυνατόν. Η κ. Μακρή δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς αυτήν την κατεύθυνση…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ την υφυπουργό, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τα εκπαιδευτικά στελέχη της Λακωνίας που συνέβαλαν κατά πολύ στη σημερινή συνάντηση. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί προκειμένου τόσο το ΕΝΕΕΓΥΛ όσο και η αναμόρφωση του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης επιτέλους να γίνουν πραγματικότητα...

Print
«Ιανουάριος 2023»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627282930311
23
4458

Στην «Ψυχαργώ» της Σπάρτης

Επισκέφθηκα σήμερα τη μονάδα «Ψυχαργώς» του Νοσοκομείου της Σπάρτης, όπου φιλοξενούνται 12 περίπου άτομα που έχουν ανάγκη ψυχικής υποστήριξης, με απώτερο στόχο την επανένταξη και ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Με συνόδευε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Εύη Παπαγεωργίου και ο Προϊστάμενος της Διοικητικής Υπηρεσίας, Βαγγέλης Τρουγκάκος. 


Read more
45
4459

Στον Περιφερειάρχη μας για το γήπεδο Κροκεών…

Οι Κροκεές εκτός της πλούσιας πολιτιστικής τους παράδοσης έχουν και μακρά ποδοσφαιρική ιστορία που ξεκινά από τη δεκαετία του ‘30. Παρ’ όλα αυτά το γήπεδό τους εξαιτίας τεχνικού προβλήματος δεν μπορεί να υποδεχθεί επίσημες ποδοσφαιρικές συναντήσεις…
Read more
678
91011
4460

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση Δαβάκη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, για να του θέσει τα θέματα που αφορούν στις αποζημιώσεις των Λακώνων παραγωγών.

Read more
12131415
1617181920
4464

Με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας στον Περιφερειάρχη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας, Γιάννη Κληροδέτη και Δημοσθένη Κακούρο.

Read more
2122
23
4465

Στη διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για την κατοχή δημοσίων περιουσιών

Σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα (24/6/2021) και του αρμόδιου υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου, σε σειρά συναντήσεων που είχα από το 2020 έως σήμερα μαζί με τον Δήμαρχο Ευρώτα Δήμο Βέρδο, με αντικείμενο τα ιδιοκτησιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λάκωνες πολίτες του Λαγίου και της περιοχής Αφανιά - Κρεβατά, βγήκε σε Διαβούλευση το νομοσχέδιο που στοχεύει να δώσει οριζόντια λύση στο θέμα των κατεχομένων ακινήτων του Δημοσίου.
Read more
242526272829
303112345
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
soap2day