Menu

Δραστηριότητα

Νέα

27 Μαΐου 2022

Παρέμβαση Δαβάκη για το ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Νεάπολης.

Παρέμβαση Δαβάκη για το ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Νεάπολης.

Επικοινωνία με τη Διοίκηση του «Ελληνικό Κτηματολόγιο Ν.Π.Δ.Δ» είχε ο Θανάσης Δαβάκης, για να μεταφέρει το αίτημα του Δήμου Μονεμβασίας για την παράταση της λειτουργίας του άμισθου Υποθηκοφυλακείου Νεαπόλεως.

Ο κ. Δαβάκης δήλωσε σχετικά:

Επικοινώνησα σήμερα με τη Διοίκηση του «Ελληνικό Κτηματολόγιο Ν.Π.Δ.Δ» και μετέφερα το αίτημα του Δήμου Μονεμβασίας να παραταθεί η λειτουργία του ειδικού άμισθου Υποθηκοφυλακείου της Νεάπολης, με βασικό επιχείρημα τη μεγάλη χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει τους πολίτες του Δήμου από τη Σπάρτη όπου μεταφέρεται η αρμοδιότητα.

Όπως με ενημέρωσε η Διοίκηση, το ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Νεαπόλεως καταργείται στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.4512/2018, όπως θα γίνει για όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας, ενώ αποτελεί κεντρική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο επιβλέπει το Κτηματολόγιο, η μετάβαση στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης και της απαλλαγής των πολιτών από τα βάρη των μετακινήσεων και της αναμονής σε ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Η Διοίκηση με διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει ταλαιπωρία και επιβάρυνση για πολίτες, δικηγόρους και συμβολαιογράφους, καθώς θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ν.Π.Δ.Δ», ενώ θα παραμείνει το αρχείο του υποθηκοφυλακείου στη Νεάπολη και οι συναλλασσόμενοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτό δύο φορές την εβδομάδα με παρουσία υπαλλήλου.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή είναι προς όφελος των πολιτών και πρέπει να επιταχυνθεί και να διευρυνθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα.

Επειδή, όμως, η μετάβαση αυτή είναι καλό να γίνεται με τρόπο που να είναι συμβατός με τις εκάστοτε τοπικές συνθήκες, κατέθεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά με το αίτημα του Δήμου Μονεμβασίας, ώστε να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με την ανάγκη των πολιτών της περιοχής να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

Θα παρακολουθώ την όλη διαδικασία, η οποία όπως προανέφερα γίνεται προς το συμφέρον των πολιτών και για την ταχύτητα των συναλλαγών και στην περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα κατά την εφαρμογή της στους πολίτες της περιοχής, θα προβώ σε περαιτέρω ανάλογες παρεμβάσεις.

 

Print
«Δεκέμβριος 2022»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28
4447

Είμαι αισιόδοξος για τις εξελίξεις που έρχονται για το ΚΕΕΜ

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας είχε πρόσφατα ο Θανάσης Δαβάκης, σχετικά με την αναβάθμιση του ΚΕΕΜ σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων για όλα τα Όπλα και όλα τα Σώματα του Στρατού Ξηράς.


Read more
29
4448

Στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά για τις ανεμογεννήτριες στον Καβομαλιά

Συναντηθήκαμε σήμερα το μεσημέρι, ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης και εγώ, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, για να του θέσουμε τους έντονους προβληματισμούς μας σχετικά με την προοπτική κατασκευής ενός ακόμη αιολικού πάρκου στην περιοχή της Χερσονήσου του Μαλέα, ΕΠΙΠΛΕΟΝ των ήδη δεκάδων εγκατεστημένων εντός των ορίων του Δήμου Μονεμβασίας. Προβληματισμούς που έχουν και συλλογικοί φορείς της περιοχής που εκφράζουν την κοινωνία των πολιτών.
Read more
301234
5
4449

Ολοκληρώνεται η ίδρυση της ΑΕΝ στη Νεάπολη Βοιών

Την επανάληψη του γεγονότος της ίδρυσης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη Βοιών, στην οποία προχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στην Τρίπολη – παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – χαιρέτισε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης με δήλωση από την Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται για το 22ο Διατλαντικό Φόρουμ της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ:
Read more
6
4450

Στην Ουάσινγκτον για το Διατλαντικό Φόρουμ της ΚΣ ΝΑΤΟ…

Από χθες συμμετέχω ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στο 22ο ετήσιο Κοινοβουλευτικό Διατλαντικό Φόρουμ της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (ΚΣ ΝΑΤΟ), στην Ουάσινγκτον, των Ηνωμένων Πολιτειών.
Read more
7
4451

Η επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ απαιτεί ψυχραιμία και προσεκτικά βήματα

Με αφορμή δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που αφορούν στην επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) εντός του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) στη Σπάρτη, ο βουλευτής Λακωνίας και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε:
Read more
891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
soap2day