Menu

Δραστηριότητα

Νέα

19 Αυγούστου 2022

Ένα πυροσβεστικό όχημα για την Ε.Ο.Δ ΛΑΚΩΝΙΑΣ…

Ένα πυροσβεστικό όχημα για την Ε.Ο.Δ ΛΑΚΩΝΙΑΣ…

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Δ. – Λακωνίας συναντήθηκαν την Πέμπτη 18.8.22 με τον βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη και του παρουσίασαν το νέο απόκτημα της Ε.Ο.Δ. Τον ευχαρίστησαν για τις ενέργειές του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, μέσω των οποίων κατέστη δυνατή η παραχώρηση του εν λόγω πυροσβεστικού οχήματος, που από σήμερα θα συνδράμει τα μέλη της Ομάδας στην αποστολή τους, ενώ του επέδωσαν και τιμητική αναμνηστική πλακέτα.

Ο Θανάσης Δαβάκης εξήρε το αίσθημα αλτρουισμού που τους διακατέχει, τις θυσίες προσωπικού χρόνου που καταβάλλουν και τη μακρά ιστορία αποτελεσματικής συμβολής που έχουν σε όλες τις μεγάλες φυσικές καταστροφές και τις άλλες δύσκολες περιστάσεις που έχουν ανακύψει όλα αυτά τα χρόνια στη Λακωνία.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Το Παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ) στη Λακωνία, έχει μακρά ιστορία αποτελεσματικής συμβολής σε όλες τις δύσκολες περιστάσεις που έχουν ανακύψει όλα αυτά τα χρόνια στον τόπο μας. Πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα, έρευνες αγνοουμένων και κάθε τι που έχει να κάνει με την Πολιτική Προστασία, αποτελεί αντικείμενο αυτής της βαθιά εθελοντικής δράσης.

Τα μέλη της, συμπολίτες μας με έντονο το αίσθημα του αλτρουισμού και τον ζήλο της προσφοράς, καθημερινοί άνθρωποι, αφιερώνουν ένα μεγάλο μέρος του χρόνου τους σε αυτόν τον σκοπό και αποτελούν πολύτιμους συνεργάτες των στελεχών των αρμόδιων υπηρεσιών.

Συνδέομαι μαζί τους πολλά χρόνια και έχω συμβάλλει στην ενίσχυση του σημαντικού τους έργου.

Στις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου βρίσκονταν και πάλι στην πρώτη γραμμή και εκεί ζήτησαν την συμβολή μου στην απόκτηση ενός οχήματος κατάλληλου για την εκτέλεση της αποστολής τους.

Πράγματι αυτό έγινε και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και π. Αρχηγό της Πολεμικής μας Αεροπορίας πτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αλέξιο Ράπανο, γιατί κατανόησαν την αναγκαιότητα και συμφώνησαν στην παροχή του οχήματος παρ’ ότι το διεκδικούσαν (σθεναρά) και άλλες περιοχές,καθώς και τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Δ Λακωνίας Γιάννη Κληροδέτη για την αποτελεσματική μας συνεργασία…

Σήμερα το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Σπάρτης πραγματοποιήθηκε μία ενδιαφέρουσα συνάντησή μου με τα μέλη της Ομάδας Διάσωσης και είδα από κοντά το απόκτημα για το οποίο προσπαθήσαμε όλοι μαζί !Σας ευχαριστώ και για την αναμνηστική πλακέτα!

Παιδιά συνεχίστε έτσι! Είμαι έμπρακτα μαζί σας
Print
«Σεπτέμβριος 2022»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2930311
4430

Εργάτες γης: Συνεχίζονται οι προσπάθειες Δαβάκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τον υπουργό Νότη Μηταράκη και την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη, είχε χθες το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λάκωνες παραγωγοί στην εξεύρεση εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες. Μαζί με τον κ. Δαβάκη, στις συναντήσεις συμμετείχαν και ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Μανιατάκος και ο Εκπρόσωπος των Π

Read more
234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
soap2day