Menu

Δραστηριότητα

Νέα

11 Ιανουαρίου 2023

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση Δαβάκη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση Δαβάκη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, για να του θέσει τα θέματα που αφορούν στις αποζημιώσεις των Λακώνων παραγωγών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Επισκέφθηκα σήμερα το πρωί τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο. Αντικείμενο της συνάντησής μας ήταν το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στις αποζημιώσεις των Λακώνων παραγωγών.

Έθεσα τα προβλήματα που ανέκυψαν κατά την πρόσφατη πληρωμή των προκαταβολών στους πυρόπληκτους του Αυγούστου 2021 και ζήτησα αυτά να ξεπεραστούν προκειμένου να αποζημιωθούν ΟΛΟΙ οι δικαιούχοι παραγωγοί.

Ο Πρόεδρος με ενημέρωσε ότι τόσο τα λάθη στις αποζημιώσεις που προέκυψαν από το σύστημα «Κοπέρνικος» που αφορούν όλες τις κατηγορίες των πληγέντων, όσο και το γεγονός της μη αποζημίωσης των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που δεν δήλωσαν αγροτικά εισοδήματα στην Εφορία, θα τεθούν επί τάπητος σε κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, ώστε να βρεθεί λύση. Επίσης, θα ξεκινήσει και η διαδικασία των αποζημιώσεων για όσους δεν εντάσσονται στις ανωτέρω κατηγορίες.

Μετέφερα επίσης στον Πρόεδρο το ζήτημα της προκαταβολής των 150 ευρώ ανά στρέμμα, που έλαβαν οι πληγέντες εσπεριδοπαραγωγοί από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022, σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά των εκτιμήσεων και τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί.

Είμαι αισιόδοξος για την έκβαση αυτής της υπόθεσης…

Έθεσα, τέλος, το θέμα της απώλειας εισοδήματος των Λακώνων ελαιοπαραγωγών λόγω του δάκου και του γλοιοσπόριου. Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος με ενημέρωσε ότι θα γίνουν εκτεταμένες επισημάνσεις από συνεργεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη Λακωνία.

Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής:

Αύριο, Πέμπτη 12/1, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα μεταβεί σε προσβληθείσες περιοχές του Δήμου Σπάρτης όπως οι κοινότητες Λογγανίκου, Σουστιάνων, Λογγάστρας, Αγ. Ειρήνης, Παρορίου κ.α

Μεθαύριο, Παρασκευή 13/1, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα μεταβεί σε περιοχές πέριξ του Γυθείου, στα Κόκκινα Λουριά, στη Κρήνη, στο Αρχοντικό, στον Αγ. Νικόλαο, στις Αιγιές και στη Καστάνια κ.α

Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν επισημάνσεις και σε περιοχές του Δήμου Ευρώτα και του Δήμου Μονεμβασίας.

Επίσης θα γίνουν επισκέψεις σε ελαιοτριβεία των ανωτέρω περιοχών για να διαπιστωθεί η ποιοτική ζημιά του ελαιολάδου λόγω της αυξημένης οξύτητας.

Σκοπός των επισημάνσεων θα είναι η οριοθέτηση των περιοχών και η εκτίμηση των ποσοστών ζημίας, ώστε σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ Λακωνίας να συνταχθεί σχετική έκθεση που θα τεθεί υπόψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, για να δοθούν ενισχύσεις για την απώλεια του εισοδήματος.

Ευχαριστώ τον Ανδρέα Λυκουρέντζο για την κατανόηση των προβλημάτων μας και την πάντα καλή συνεργασία που έχουμε, καθώς επίσης και τον Διευθυντή του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Τρίπολη κ. Γιάννη Ασιούρα.

Print
«Ιανουάριος 2023»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627282930311
23
4458

Στην «Ψυχαργώ» της Σπάρτης

Επισκέφθηκα σήμερα τη μονάδα «Ψυχαργώς» του Νοσοκομείου της Σπάρτης, όπου φιλοξενούνται 12 περίπου άτομα που έχουν ανάγκη ψυχικής υποστήριξης, με απώτερο στόχο την επανένταξη και ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Με συνόδευε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Εύη Παπαγεωργίου και ο Προϊστάμενος της Διοικητικής Υπηρεσίας, Βαγγέλης Τρουγκάκος. 


Read more
45
4459

Στον Περιφερειάρχη μας για το γήπεδο Κροκεών…

Οι Κροκεές εκτός της πλούσιας πολιτιστικής τους παράδοσης έχουν και μακρά ποδοσφαιρική ιστορία που ξεκινά από τη δεκαετία του ‘30. Παρ’ όλα αυτά το γήπεδό τους εξαιτίας τεχνικού προβλήματος δεν μπορεί να υποδεχθεί επίσημες ποδοσφαιρικές συναντήσεις…
Read more
678
91011
4460

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση Δαβάκη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, για να του θέσει τα θέματα που αφορούν στις αποζημιώσεις των Λακώνων παραγωγών.

Read more
12131415
1617181920
4464

Με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας στον Περιφερειάρχη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας, Γιάννη Κληροδέτη και Δημοσθένη Κακούρο.

Read more
2122
23
4465

Στη διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για την κατοχή δημοσίων περιουσιών

Σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα (24/6/2021) και του αρμόδιου υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου, σε σειρά συναντήσεων που είχα από το 2020 έως σήμερα μαζί με τον Δήμαρχο Ευρώτα Δήμο Βέρδο, με αντικείμενο τα ιδιοκτησιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λάκωνες πολίτες του Λαγίου και της περιοχής Αφανιά - Κρεβατά, βγήκε σε Διαβούλευση το νομοσχέδιο που στοχεύει να δώσει οριζόντια λύση στο θέμα των κατεχομένων ακινήτων του Δημοσίου.
Read more
242526272829
303112345
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
soap2day