Menu

Δραστηριότητα

Νέα

13 Δεκεμβρίου 2017

Δαβάκης: «Αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

Συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2018

Σκληρή κριτική για την κυβερνητική πολιτική και τις προβλέψεις του σχεδίου προϋπολογισμού για τον πρωτογενή τομέα, την Εθνική Άμυνα και το θεσμό της οικογένειας άσκησε ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης.

Η κριτική του κ. Δαβάκη επικεντρώθηκε, αρχικά, στα πολλά προβλήματα και την αβεβαιότητα που ο κυκεώνας φόρων και επιβαρύνσεων, οι καθυστερήσεις στην απόδοση της επιστροφής του ήδη μειωμένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο και η γενικότερη αντιμετώπιση που η κυβέρνηση επιφυλάσσει για τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής προκαλούν σε νέους και παλαιούς αγρότες, ναρκοθετώντας επί της ουσίας την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Δαβάκης έστρεψε την προσοχή του στον τομέα της Εθνικής Άμυνας, χαρακτηρίζοντας τον κ. Καμμένο ως ακατάλληλο και επικίνδυνο για τη θέση που κατέχει, καθώς δεν έχει μέχρι σήμερα καταφέρει να επιφέρει κανένα απολύτως μετρήσιμο αποτέλεσμα σε κανένα από τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί. Συγκεκριμένα, ο κ. Δαβάκης στηλίτευσε την αδυναμία του κ. υπουργού Εθνικής Άμυνας να επιτύχει έσοδα, είτε μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων είτε μέσω της αξιοποίησης μη επιχειρησιακά αναγκαίου υλικού, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το θέμα της πώλησης βλημάτων πυροβολικού στη Σαουδική Αραβία ως το «Βατερλό» του κ. Καμμένου.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης ανέδειξε την έλλειψη στον σχέδιο προϋπολογισμού προβλέψεων για την προστασία του θεσμού της οικογένειας, πολιτική που αποτελεί αντίδοτο στην υπογεννητικότητα και τη μαζική φυγή Ελλήνων στο εξωτερικό.

Κατεβαίνοντας από το βήμα, ο κ. Δαβάκης τελείωσε την ομιλία του με μία αναφορά στο κεντρικό κυβερνητικό αφήγημα, λέγοντας πως μετά το πέρας της διαδικασίας ψήφισης του προϋπολογισμού, η μόνη αλήθεια που θα έχει ειπωθεί από την πλευρά των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ θα είναι πως αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι ο τελευταίος, όχι όμως των μνημονίων, αλλά της ίδιας της κυβέρνησης του λαϊκισμού και των ψεμάτων.

Print
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset