Menu

Δραστηριότητα

Νέα

13 Μαρτίου 2018

Επανέρχεται ο Δαβάκης για τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης

Ερώτηση στη Βουλή

Επανέρχεται ο Δαβάκης για τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης

Την αποκατάσταση του αρχοντικού Ματάλα, στο οποίο στεγάζεται η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης (ΛΑΦΣ), ζητά με νέα Ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης, στην Ερώτηση που κατέθεσε, υπενθυμίζει στον κ. Καμμένο ότι λόγω της ωριμότητάς του όσο και της ιδιαίτερης πολιτιστικής του αξίας, το συγκεκριμένο έργο έχει χαρακτηριστεί ως «υψηλής προτεραιότητας» από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ ταυτόχρονα έχουν πραγματοποιηθεί επαφές και συσκέψεις μεταξύ της αρμόδιας υπηρεσίας (ΓΔΟΣΥ/ΔΙΔΕΑΠ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Λάκωνας βουλευτής θέτει ερωτήματα σχετικά με τα πρακτικά αποτελέσματα του συνόλου αυτών των συσκέψεων και επαφών, καθώς και τις ενέργειες στις οποίες ο κ. Καμμένος έχει προβεί για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Δαβάκη:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

Τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ:

Αποκατάσταση του αρχοντικού Ματάλα (ΛΑΦ Σπάρτης)

Σε απάντηση της από 11-10-17 ερώτησής μου με θέμα «Πορεία έργου αποκατάστασης του πρώην αρχοντικού Ματάλα (ΛΑΦ Σπάρτης)», μου έγινε γνωστό ότι το έργο, τόσο λόγω της ωριμότητάς του όσο και λόγω της ιδιαίτερης πολιτιστικής του αξίας, εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ των έργων του ΥΠΕΘΑ με υψηλή προτεραιότητα.

Επιπλέον, ενημερώθηκα ότι η ΓΔΟΣΥ/ΔΙΔΕΑΠ είχε επικοινωνήσει, για το συγκεκριμένο θέμα, με τη Διαχειριστική Αρχή (ΔΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου και είχε δοθεί η προφορική διαβεβαίωση από τον Υπεύθυνο Προγραμματισμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) για την ένταξη του έργου στον σχεδιαζόμενο από την Περιφέρεια προγραμματισμό.

Τέλος, από όσο γνωρίζω, εντός του Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και κλιμακίου της ΔΙΔΕΑΠ, που αφορούσε στην προοπτική ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο ΕΠ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

1.    Ποιο το αποτέλεσμα των συζητήσεων σχετικά με την προοπτική ένταξης του έργου στο ΕΠ Πελοποννήσου;

2.    Σε περίπτωση θετικής αντιμετώπισης του ζητήματος από τον Περιφερειάρχη, ποιες ενέργειες έχουν αναληφθεί από το ΥΠΕΘΑ για την προώθηση του έργου;

Ο ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

 

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset