Menu

Δραστηριότητα

Νέα

6 Ιουλίου 2018

Τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου στη Βουλή

Τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου στη Βουλή

Την προσοχή της Πολιτείας και ιδιαίτερα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Λακωνίας ζητά με νέα Ερώτηση του στη βουλή ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Στη νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο κ. Δαβάκης επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου όπως για παράδειγμα τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα ενώ κατά το προσεχές χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν παρόμοιες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και για τις άλλες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού.

Αναλυτικά η Ερώτηση του κ. Δαβάκη προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ως εξής:

Στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις υπηρεσιακών παραγόντων του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν έχουν καλυφθεί ακόμη οι κενές θέσεις αξιωματικών και πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, ενώ τα οχήματα που διαθέτει και επιχειρούν σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι ασυντήρητα με παλαιότητα σαράντα ετών και άνω, αποτελώντας κίνδυνο για την ασφάλεια των χειριστών και των επιβαινόντων.

Επιπλέον στην Π.Υ. Γυθείου υπηρετούν σήμερα τρεις αξιωματικοί με θεσμοθετημένη οργανική δύναμη πέντε αξιωματικών ενώ αντίστοιχα στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων, το οποίο επιχειρησιακά και διοικητικά ανήκει στην Π.Υ. Γυθείου, υπηρετεί ίδιος αριθμός αξιωματικών (3) με προβλεπόμενη οργανική δύναμη ενός αξιωματικού.  Μάλιστα η Π.Υ. Γυθείου είναι μία από τις ελάχιστες  υπηρεσίες του Π.Σ. που δεν διαθέτει νέας τεχνολογίας υδροφόρο όχημα τύπου Δ΄ ενώ το όχημα μεταφοράς προσωπικού που διέθετε, μετακινήθηκε «περιέργως» στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων, παρά το γεγονός ότι διέθετε τέτοιο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Εσωτερικών:

1. Πότε θα καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις αξιωματικών και πυροσβεστών στην Π.Υ. Γυθείου;

2. Πόσα οχήματα διαθέτει η Π.Υ. Γυθείου και σε ποια κατάσταση βρίσκονται αυτά; Είναι επαρκώς συντηρημένα, γιατί σε πρόσφατη ανακοίνωση της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος του Νομού Λακωνίας κάνει λόγο για «οχήματα κινητά φέρετρα ηλικίας σαράντα ετών και άνω».

3. Προτίθεται να εφοδιάσει με νέα οχήματα την Π.Υ. Γυθείου;

Ο ερωτών βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset