Menu

Δραστηριότητα

Νέα

10 Ιουλίου 2018

Περισσότεροι λεμβούχοι για τα Σπήλαια Διρού.

Ερώτηση στη Βουλή

Περισσότεροι λεμβούχοι για τα Σπήλαια Διρού.

Το σημαντικό πρόβλημα της έλλειψης λεμβούχων κατά την τουριστική περίοδο στα Σπήλαια Διρού  έφερε στη βουλή με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα, το οποίο προσβάλει την τουριστική εικόνα της περιοχής της Μάνης και επιφέρει σημαντική απώλεια εσόδων.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Λάκωνα βουλευτή έχει ως εξής:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

        

ΘΕΜΑ: Επιτακτική ανάγκη για την άμεση πρόσληψη λεμβούχων εποχικής απασχόλησης για την εξυπηρέτηση του ολοένα αυξανόμενου αριθμού επισκεπτών στα Σπήλαια του Διρού

 

Η «Βλυχάδα» του Διρού αποτελεί ένα σπήλαιο μοναδικής ομορφιάς, από τα ωραιότερα λιμναία σπήλαια παγκοσμίως και ίσως το δημοφιλέστερο προορισμό των επισκεπτών της Μάνης.

Τούτο αποδεικνύεται από την ολοένα αυξανόμενη κίνηση επισκεπτών του Σπηλαίου, καθ όλη τη διάρκεια του έτους, η οποία κορυφώνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, διότι πλέον η Μάνη αποτελεί έναν από τους ελκυστικότερους πανελλαδικά προορισμούς.

Ωστόσο παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των εργαζομένων λεμβούχων για τις σημαντικές ελλείψεις σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό, τόσο προς την Προϊσταμένη του Σπηλαίου  όσο  και προς τη Διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης των Σπηλαίων Διρού, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα του Δημοσίου  (ΕΤΑΔ), καμμία ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής για την κάλυψη τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά να αποχωρούν από το Σπήλαιο διαμαρτυρόμενοι, χωρίς να το επισκεφτούν, εξαιτίας της αδυναμίας  των λεμβούχων να ανταποκριθούν στην εκτέλεση περισσοτέρων δρομολογίων.

 Σήμερα στα Σπήλαια του Διρού εργάζονται 16 λεμβούχοι, υπό δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες. Επίσης οι άνθρωποι αυτοί, εργαζόμενοι στην πλειονότητα τους  για πολλές δεκαετίες εκτελούν καθημερινά οκτώ και πλέον δρομολόγια των 45 λεπτών το καθένα, κωπηλατώντας δεκατρία και πλέον χιλιόμετρα, χωρίς να έχουν δει το φως του ηλίου ή να έχουν αναπνεύσει καθαρό αέρα για πολλές ώρες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Μάλιστα, ενώ θα έπρεπε να έχει προγραμματισθεί ήδη από τη χειμερινή περίοδο, η πρόσληψη συμβασιούχων λεμβούχων  για να είναι έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντα και να εξυπηρετήσουν τον αυξανόμενο αριθμό των επισκεπτών, καμμία ενέργεια δεν έγινε προς αυτήν την κατεύθυνση. Η κατάσταση αυτή προκαλεί δυσμενείς εντυπώσεις στους επισκέπτες, επιφέρει τεράστια απώλεια εσόδων και πλήγμα για την τουριστική εικόνα της περιοχής.

Εξάλλου η αυθεντική αποτύπωση του προβλήματος εκφράζεται και στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης  (6/7/18), την οποία και επισυνάπτουμε.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Οικονομικών,  ως εποπτεύων την ΕΤΑΔ ΑΕ που έχει την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας των Σπηλαίων του Διρού, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την πρόσληψη έμπειρου  εποχικού προσωπικού-λεμβούχων ;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

  Βουλευτής Λακωνίας

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset