Menu

Δραστηριότητα

Νέα

16 Νοεμβρίου 2020

Και πάλι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων ο Θανάσης Δαβάκης

Και πάλι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων ο Θανάσης Δαβάκης
Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦ.Α.ΛΑΚ.) βρέθηκε χθες (16/11) το πρωί για ακόμη μία φορά ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Κατά τη συνάντηση ενημερώθηκε από την προϊσταμένη κ. Λίτσα Πάντου για σημαντικές εξελίξεις που αφορούν στο έργο της Υπηρεσίας. Μετά τη συνάντηση ο Θανάσης Δαβάκης ανέφερε:

Καλά νέα προέκυψαν από τη συνάντησή μου με την κ. Λίτσα Πάντου.
 
  • Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσείων η οριστική μουσειολογική μελέτη του Νέου Μουσείου της Σπάρτης. Ένα σταθερό βήμα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου. Εδώ αξίζουν συγχαρητήρια στα στελέχη της ΕΦ.Α.ΛΑΚ., που τη συνέταξαν εξ ολοκλήρου μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια μουσειολόγου.
  • Εγκρίθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων η νέα μουσειολογική μελέτη για την αναβάθμιση της έκθεσης του (παλαιού) Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης με τη χορηγία του Ιδρύματος Νιάρχου.
  • Όσον αφορά στην Πελλάνα και όπως με είχε ενημερώσει η υπουργός Πολιτισμού απαντώντας σε σχετική Ερώτησή μου στη Βουλή, εκδόθηκε η υπουργική απόφαση που κηρύσσει το μυκηναϊκό νεκροταφείο ως απαλλοτριωτέο αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που είναι η βασικότερη προϋπόθεση για την αρχαιολογική διαχείριση της περιοχής. Παράλληλα η Διεύθυνση Αναστήλωσης του Υπουργείου Πολιτισμού ερευνά τη φύση του λαξευτού πετρώματος των μυκηναϊκών τάφων, στην οποία οφείλεται η εισροή των νερών της βροχής το χειμώνα.
 
Συγχρόνως ενημερώθηκα για την πορεία των εργασιών του Ναού της Κοιμήσεως στην Απιδιά και την «κρυμμένη» αγιογραφία που αποκαλύφθηκε. Επίσης για την διαπιστωμένη πλέον ανάγκη ίδρυσης αρχαιολογικού κλιμακίου στο «ανοιχτό μουσείο» της Μάνης.
 
Ευχαριστώ την κ. Πάντου για την εξαιρετική ενημέρωση, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλει, μαζί με όλα τα στελέχη της ΕΦ.Α.ΛΑΚ., για την ανάδειξη του τόπου μας μέσα από τον τεράστιο αρχαιολογικό του πλούτο.
Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset