Menu

Δραστηριότητα

Νέα

26 Μαρτίου 2021

Τηλεδιάσκεψη των Λακώνων καστανοπαραγωγών και του Θ. Δαβάκη με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Τηλεδιάσκεψη των Λακώνων καστανοπαραγωγών και του Θ. Δαβάκη με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Πριν λίγες μέρες, ο Θανάσης Δαβάκης έλαβε επιστολή των καστανοπαραγωγών του Πάρνωνα, στην οποία του έθεταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους λόγω και της πανδημίας. Παράλληλα, ζητούσαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να τους χορηγηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση ως αντιστάθμισμα της σημαντικής απώλειας του εισοδήματός τους.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Λάκωνας βουλευτής ζήτησε από την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για να ακούσει απευθείας τα αιτήματα των καστανοπαραγωγών.

Χθες, Παρασκευή 26/3, οι εκπρόσωποι των παραγωγών και ο Θανάσης Δαβάκης «συναντήθηκαν» διαδικτυακά με την Υφυπουργό, στην οποία ανέφεραν ότι η πανδημία COVID-19 έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά οικονομικών χτυπημάτων και δυσκολιών που βιώνουν τα τελευταία χρόνια, όπως οι ασθένειες που πλήττουν τα κάστανα, οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού την περίοδο της συγκομιδής, καθώς και άλλα ζητήματα που επηρεάζουν αρνητικά το ύψος της παραγωγής τους.

Στη συνέχεια, η κ. Αραμπατζή και αφού επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, ζήτησε από τους εκπροσώπους των παραγωγών να προσκομίσουν τα στοιχεία της οικονομικής ζημιάς που έχει προκληθεί στον κλάδο από την πανδημία, ώστε να αναζητηθεί ο τρόπος ενίσχυσής του, διαβεβαιώνοντας για την πολιτική βούληση που υπάρχει για να γίνει αυτό.

Επίσης, απαρίθμησε όλα τα θετικά μέτρα που η κυβέρνηση έχει λάβει για την ενίσχυση των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα, όπως το γεγονός ότι με πρόσφατη τροπολογία όλες οι ενισχύσεις που έχουν δοθεί λόγω της πανδημίας είναι και αφορολόγητες και ακατάσχετες.

Όσον αφορά τις ασθένειες που ανέφεραν οι καστανοπαραγωγοί, η Υφυπουργός είπε ότι σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα προκηρυχθούν σχετικά προγράμματα για την περίοδο 2021 – 2023.

Στο τέλος της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Δαβάκης ευχαρίστησε την κ. Αραμπατζή για την άμεση ανταπόκρισή της στην πρόσκλησή του για τηλεδιάσκεψη με τους παραγωγούς κάστανου και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να στηριχθεί το σημαντικό αυτό προϊόν του Πάρνωνα, ενώ θα βρίσκεται σε επαφή μαζί τους για περαιτέρω πρωτοβουλίες.

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset