Menu

Δραστηριότητα

Νέα

10 Νοεμβρίου 2021

Δαβάκης: Αναγκαία η συνεργασία για την προώθηση νομοθετικής λύσης για το ιδιοκτησιακό στην περιοχή Αφανιά - Κρεβατά

Δαβάκης: Αναγκαία η συνεργασία για την προώθηση νομοθετικής λύσης για το ιδιοκτησιακό στην περιοχή Αφανιά - Κρεβατά

Τη διαμόρφωση μίας πολυδύναμης, διυπουργικής ομάδας εργασίας για την επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος στην περιοχή Αφανιά – Κρεβατά του Δήμου Ευρώτα, με νομοθετική πρωτοβουλία κατά τα πρότυπα των όσων είχαν συζητηθεί σε σχετική συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, ζήτησε σήμερα το πρωί στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Στύλιο.

Ο κ. Δαβάκης δήλωσε σχετικά:

Οι προσπάθειες όλων μας για την επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος στην συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου Ευρώτα είναι καλές. Θα κριθούν όμως από τα αποτελέσματα που θα έχουν για τους πολίτες της περιοχής που αυτήν τη στιγμή ταλαιπωρούνται και ξοδεύονται…

Η μέχρι τώρα εμπειρία μου λέει, πως για τέτοια θέματα ,ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει  να προσπαθούμε για την επίλυσή τους, όπως στην περίπτωση αυτή ,μέσω οριζόντιας νομοθετικής διάταξης που θα επιλύει οριστικά το πρόβλημα χωρίς αναβολές και παρατάσεις. Αυτό άλλωστε μας είχε αναφέρει στις 24 Ιουνίου 2021 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στον Δήμαρχο Ευρώτα και εμένα, ως πρόθεση της κυβερνήσεως.

Με αυτήν τη λογική πρότεινα σήμερα στην πολιτική ηγεσία να συσταθεί άμεσα ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ προκειμένου γνωρίζοντας όλες τις παραμέτρους, να διαμορφώσει συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις περιπτώσεις.

Ζήτησα να μετέχουν σε αυτήν :

·        Οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

·        Ο Δήμαρχος Ευρώτα.

·        Η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας.

·        ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι βουλευτές Λακωνίας.

·        Εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ).

·        Της Κτηματικής Υπηρεσίας αλλά και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ)Λακωνίας.

Σε συνέχεια αυτού ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, επικοινώνησε παρουσία μου, με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και συμφωνήσαμε να συναντηθούμε όλοι οι προαναφερόμενοι την προσεχή εβδομάδα.

Το ίδιο συμφώνησε και η Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία συναντήθηκα και ανέφερε ότι θα στείλει εκπρόσωπό της.

Είμαι βέβαιος ότι εμείς οι βουλευτές αλλά και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να λυθεί το πρόβλημα των πολιτών που υπηρετούμε.

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset