Menu

Δραστηριότητα

Νέα

13 Ιανουαρίου 2022

Συνάντηση Πλακιωτάκη – Δαβάκη για τα ζητήματα των Λιμενικών αρχών της Λακωνίας

Συνάντηση Πλακιωτάκη – Δαβάκη για τα ζητήματα των Λιμενικών αρχών της Λακωνίας

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη είχε χθες το μεσημέρι ο Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα Λιμεναρχεία της Λακωνίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

Τα ζητήματα που αφορούν στις λιμενικές αρχές της Λακωνίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησής μου σήμερα το πρωί, με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Για το Λιμεναρχείο Γυθείου, έθεσα στον υπουργό την ανάγκη ενίσχυσής του με σύγχρονο και μεγαλύτερο σκάφος, το οποίο με ασφάλεια, αξιοπιστία και ταχύτητα θα επιτηρεί την ευρύτερη περιοχή ευθύνης του. Ο υπουργός με ενημέρωσε ότι τώρα διενεργείται σχετικός διαγωνισμός προμήθειας σκαφών και θα λάβει υπόψη του το αίτημα αυτό .

Παράλληλα ζήτησα την ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στον Γερολιμένα, αίτημα που θα διατυπωθεί άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία για να προετοιμασθεί η υλοποίησή του.

Ζήτησα επίσης την καλύτερη στελέχωση του Λιμεναρχείου Νεαπόλεως, του οποίου, όπως ανέφερα στον υπουργό, η περιοχή ευθύνης χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα αυξημένη ναυτιλιακή κίνηση, επιβλέπει την πορθμειακή γραμμή της Ελαφονήσου, τον δίαυλο των Κυθήρων, το αγκυροβόλιο του όρμου της Νεάπολης και τη διασύνδεση και εξυπηρέτηση των πλοίων με λάντζες-μία διαδικασία ιδιαίτερα αυξημένου ναυτιλιακού κινδύνου-,την ακτοπλοϊκή γραμμή Νεάπολης-Κυθήρων καθώς φυσικά και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή με τίς ιδιαιτερότητες του ανοιχτού πελάγους.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για την ενίσχυση αυτής της ιδιαίτερα κρίσιμης λιμενικής αρχής.

Ευχαριστώ τον υπουργό για την συνεργασία και το πνεύμα συναντίληψης που υπήρξε.

Print
«Δεκέμβριος 2022»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28
4447

Είμαι αισιόδοξος για τις εξελίξεις που έρχονται για το ΚΕΕΜ

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας είχε πρόσφατα ο Θανάσης Δαβάκης, σχετικά με την αναβάθμιση του ΚΕΕΜ σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων για όλα τα Όπλα και όλα τα Σώματα του Στρατού Ξηράς.


Read more
29
4448

Στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά για τις ανεμογεννήτριες στον Καβομαλιά

Συναντηθήκαμε σήμερα το μεσημέρι, ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης και εγώ, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, για να του θέσουμε τους έντονους προβληματισμούς μας σχετικά με την προοπτική κατασκευής ενός ακόμη αιολικού πάρκου στην περιοχή της Χερσονήσου του Μαλέα, ΕΠΙΠΛΕΟΝ των ήδη δεκάδων εγκατεστημένων εντός των ορίων του Δήμου Μονεμβασίας. Προβληματισμούς που έχουν και συλλογικοί φορείς της περιοχής που εκφράζουν την κοινωνία των πολιτών.
Read more
301234
5
4449

Ολοκληρώνεται η ίδρυση της ΑΕΝ στη Νεάπολη Βοιών

Την επανάληψη του γεγονότος της ίδρυσης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη Βοιών, στην οποία προχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στην Τρίπολη – παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – χαιρέτισε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης με δήλωση από την Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται για το 22ο Διατλαντικό Φόρουμ της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ:
Read more
6
4450

Στην Ουάσινγκτον για το Διατλαντικό Φόρουμ της ΚΣ ΝΑΤΟ…

Από χθες συμμετέχω ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στο 22ο ετήσιο Κοινοβουλευτικό Διατλαντικό Φόρουμ της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (ΚΣ ΝΑΤΟ), στην Ουάσινγκτον, των Ηνωμένων Πολιτειών.
Read more
7
4451

Η επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ απαιτεί ψυχραιμία και προσεκτικά βήματα

Με αφορμή δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που αφορούν στην επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) εντός του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) στη Σπάρτη, ο βουλευτής Λακωνίας και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε:
Read more
891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
soap2day