Menu

Δραστηριότητα

Νέα

15 Δεκεμβρίου 2022

Η Λακωνία περιμένει ακόμη πολλά από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Τις υψηλές απαιτήσεις των Λακώνων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής ομιλίας του για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2023.

Ο κ. Δαβάκης άρχισε την ομιλία του συνοψίζοντας τις πολλαπλές κρίσεις που αυτή η κυβέρνηση κλήθηκε ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει: την παγκόσμια πανδημία, την τουρκική επιθετικότητα στον Έβρο, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, τις μεγάλες φυσικές καταστροφές και τον πόλεμο στην Ουκρανία, γεγονός που δυσκόλεψε κατά πολύ το κυβερνητικό έργο τα τελευταία 3 χρόνια.

«Αντιμέτωπη με όλα αυτά, η κυβέρνηση συνέθεσε τη διαχείριση των κρίσεων με την προώθηση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο τόπος μας», ανέφερε ο Λάκωνας βουλευτής και συνέχισε παραθέτοντας αναλυτικά, ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής, το μεγάλο έργο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε για την ενίσχυση και την τεχνολογική αναβάθμιση των Ενόπλων μας Δυνάμεων. 

Ο κ. Δαβάκης ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αποφασιστική επικύρωση της προσπάθειας για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νεάπολη Βοιών, ενώ υπογράμμισε ότι σύντομα υπογράφεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Παράλληλα, χαιρέτισε την επαναλειτουργία στο ΚΕΕΜ του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) το αμέσως προσεχές διάστημα, μία εξέλιξη που επιβεβαίωσε τον αγώνα που ο ίδιος έκανε από το 2018 έως σήμερα σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε εμβληματικά έργα και παρεμβάσεις που οι Λάκωνες περιμένουν ακόμη να γίνουν στη Λακωνία:

1.     Να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση του φράγματος της Κελεφίνας, ένα ώριμο έργο συνολικού προϋπολογισμού 25,3 εκατ. ευρώ, που είναι κρίσιμο για τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή της βόρειας Λακεδαίμονος, όπως και το έργο του κλειστού δικτύου Τρινάσου.

2.     Να ολοκληρωθεί η μελέτη για την αναβάθμιση της εθνικής οδού Σπάρτης– Γυθείου, που η προθεσμία ολοκλήρωσής της έχει παραταθεί 14 φορές (!) καθώς και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την παράκαμψη των οικισμών της Σκάλας και του Βλαχιώτη.

3.     Να προχωρήσει ταχύτατα η προβλεπόμενη πληρωμή όλων των πληγέντων από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Δήμο Ανατολικής Μάνης τον Αύγουστο του 2021 και που δεν έλαβαν προκαταβολή την προηγούμενη φορά, λόγω προβλημάτων.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι «η εκλογική νίκη που έρχεται, παρά το αποσταθεροποιητικό εμπόδιο της απλής αναλογικής, θα ανοίξει έναν νέο ορίζοντα μεταρρυθμίσεων και αισιοδοξίας για το μέλλον, ενώ θα αποτελέσει το αντίδοτο στην τοξικότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Εμείς στη Λακωνία περιμένουμε ακόμη πολλά από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε ο κ. Δαβάκης.

Το βίντεο της ομιλίας είναι διαθέσιμο εδώ.

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset