Menu

Άρθρα-Συνεντεύξεις

Άρθρα - Συνεντεύξεις

25 Απριλίου 2018

Η Κυβέρνηση παραπαίει στην Εθνική Άμυνα

Δήλωση Δαβάκη

Η Κυβέρνηση παραπαίει στην Εθνική Άμυνα

Σχετικά με το περιεχόμενο της συνέντευξης του κ. Καμμένου, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και π. ΥΦΕΘΑ, κ. Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:

Η εικόνα του κ. Καμμένου στη σημερινή συνέντευξη τύπου είναι ενδεικτική μίας κυβέρνησης που παραπαίει με τρόπο που επηρεάζει αρνητικά τη μελλοντική επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και εκθέτει τη χώρα διεθνώς.

Στις 27 Οκτωβρίου 2017, ο Πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας, μας διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής για τρία πράγματα: Πρώτον, ότι η αναβάθμιση των μαχητικών τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας είναι απολύτως αναγκαία και πρέπει να γίνει τώρα. Δεύτερον, ότι η σχετική δαπάνη θα ενταχθεί ομαλά στον προϋπολογισμό. Τρίτον, ότι η πλήρης αμερικανική πρόταση θα ερχόταν στην Επιτροπή Εξοπλιστικών για μελέτη και συζήτηση.

Σε αντίθεση με αυτές τις διαβεβαιώσεις, από τις σημερινές δηλώσεις του κ. Καμμένου προκύπτει ότι η κρίσιμη αυτή αναβάθμιση κολλάει στην αδυναμία της κυβέρνησης να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια και να εντάξει τις πληρωμές με ομαλό τρόπο στον προϋπολογισμό. Προκύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε υπέρμετρα να ενημερώσει την Επιτροπή Εξοπλιστικών για το ακριβές περιεχόμενο της αμερικανικής πρότασης.

Όσον αφορά το θέμα της ενοικίασης φρεγατών FREMM, ο κ. Καμμένος μας είπε σήμερα ότι αγνοούσε τις λεπτομέρειες των συζητήσεων Τσίπρα – Μακρόν για το θέμα, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο που η κυβέρνηση χαράσσει την πολιτική στον κρίσιμο τομέα των εξοπλισμών και της αμυντικής διπλωματίας.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα επίσπευσης των ήδη ενεργοποιημένων εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο κ. Καμμένος και η κυβέρνηση οφείλουν, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι διανύουμε το τέταρτο έτος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να μας απαντήσουν πόσα από τα 42 εξοπλιστικά προγράμματα που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκαν από τη Βουλή στις 30 Ιουλίου 2014 έχουν μέχρι σήμερα προχωρήσει και σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκονται. Για το θέμα θα καταθέσω ερώτηση στη Βουλή και θα περιμένω από τον κ. Καμμένο σαφείς απαντήσεις.

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset