Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

11 Ιουλίου 2018

Δέσμευση Πετρόπουλου στην πρόταση Δαβάκη για αναδρομική ισχύ στο πρόγραμμα της δακοκτονίας

Δέσμευση Πετρόπουλου στην πρόταση Δαβάκη για αναδρομική ισχύ στο πρόγραμμα της δακοκτονίας

Τη δέσμευση του υφυπουργού Εργασίας, κ. Πετρόπουλου, για την αναδρομική κατά ένα μήνα εφαρμογή (από 15/6/2018) της ρύθμισης που αφορά στη δυνατότητα που δίνεται στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αναθέσει την εκτέλεση του προγράμματος δακοκτονίας στους προσωρινούς μειοδότες μέχρι την υπογραφή των οικείων συμβάσεων, απέσπασε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στη Βουλή.

Στην ομιλία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στις βαριές αρνητικές επιπτώσεις που ο νόμος Κατρούγκαλου έχει σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, καθώς και στις πολλές νομοθετικές τροποποιήσεις που θα χρειαστούν για να διορθωθούν τα λάθη, οι αδικίες και οι παραλείψεις των πολιτικών πειραματισμών που εμπεριέχονται σε αυτόν.

Στη συνέχεια, ο κ. Δαβάκης στηλίτευσε το ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να φέρει ακόμη μία ρύθμιση για το ασφαλιστικό των αγροτών και στάθηκε ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι δυο χρόνια μετά δεν υπάρχει ενιαίος κανόνας ασφάλισης για τον ΕΦΚΑ και δεν έχουν επιλυθεί σημαντικά προβλήματα κυρίως στην εφαρμογή του, δηλαδή στα μηχανογραφικά συστήματα, με αποτέλεσμα «όσοι έχουν την ατυχία να πρέπει να υποβάλουν αίτηση για σύνταξη αυτή την περίοδο δε γνωρίζουν ούτε πότε θα πάρουν την σύνταξή τους, ούτε πόσα θα πάρουν, και πληρώνονται μόνο με προκαταβολές συντάξεων, αν είναι τυχεροί, γιατί στον πρώην ΟΓΑ για παράδειγμα δεν καταβάλλονται νέες αναπηρικές  συντάξεις και επιδόματα, ενώ δεν γνωρίζουμε πότε θα πληρωθούν οι γεννηθέντες του 1951».

Ειδική αναφορά έκανε και στο θέμα των συντάξεων χηρείας, όπου ζήτησε για άλλη μια φορά από τον παριστάμενο υπουργό κ.Πετρόπουλο την αλλαγή του υπάρχοντος άδικου και ανάλγητου καθεστώτος για τις χήρες.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης στάθηκε ιδιαιτέρως στο θέμα της δακοκτονίας, το οποίο αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την οικονομική επιβίωση των ελαιοπαραγωγών του νομού Λακωνίας και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι είχε επισημάνει και στο παρελθόν τις αδυναμίες και τα προβλήματα της διαδικασίας που εισήχθη με τον Ν.4412/2016 και ζήτησε την παρέμβαση της πολιτείας για αλλαγή της διαδικασίας, ώστε να μην είναι τόσο χρονοβόρα και να ξεκινούν κάθε χρόνο εγκαίρως οι ψεκασμοί.

Ο κ. Δαβάκης θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα, μέχρι να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες ρυθμίσεις και ενέργειες, ώστε να απαλειφθεί ο κίνδυνος στις ελαιοκαλλιέργειες του Νομού μας.

Ακολουθεί το πλήρες βίντεο της ομιλίας του κ. Δαβάκη:

 

 

Print
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset