Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

20 Οκτωβρίου 2020

Παρέμβαση στη Βουλή για τα κρούσματα COVID-19 στη Λακωνία

Παρέμβαση στη Βουλή για τα κρούσματα COVID-19 στη Λακωνία
Την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Βλαχιώτη και Νεαπόλεως, την αύξηση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ και τον καθορισμό συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων φορέων, ζήτησε με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού, χθες βράδυ στη Βουλή ,ο Θανάσης Δαβάκης.

Παράλληλα ζήτησε από τον παριστάμενο υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, την εντατικοποίηση των ελέγχων στους εργάτες γης, που κατά την περίοδο αυτή εργάζονται στις περιοχές αυτές, καθώς και αυτών που φθάνουν τώρα λόγω της έναρξης της ελαιοσυγκομιδής.

Ειδικότερα, ο Λάκωνας βουλευτής ζήτησε:


  1. Να αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις των Δήμων και των Περιφερειών, όσον αφορά τα πρωτόκολλα ελέγχου και περιορισμού των κρουσμάτων, παρά τη μέχρι σήμερα εξαιρετική εκ μέρους τους αντιμετώπιση των προβλημάτων.
     
  2. Να αποσαφηνιστεί η αρμοδιότητα των φορέων όσον αφορά τον καθορισμό χώρων καραντίνας.
     
  3. Να ενισχυθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη, το οποίο καλείται και αυτό να διαχειριστεί το φαινόμενο στο Δήμο Ευρώτα χωρίς να είναι κατάλληλα εξοπλισμένο. Για το λόγο αυτό, ο Θανάσης Δαβάκης κατέθεσε στον αρμόδιο υφυπουργό και λεπτομερές υπόμνημα με το σύνολο των ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη.
     
  4. Να ενισχυθούν οικονομικά οι Δήμοι Ευρώτα και Μονεμβασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν από τα κρούσματα τού κορωνοϊού, όπως η πρόσληψη φυλακτικού προσωπικού.
     
  5. Να διατεθεί αυτοτελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Δήμο Μονεμβασίας, για την άμεση επέμβαση και την διενέργεια προληπτικών ελέγχων.
Στην απάντησή του, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέλυσε όλα τα πρωτόκολλα που ήδη εφαρμόζονται όσον αφορά τις υπεραστικές μετακινήσεις των εργατών γης, ενώ διαβεβαίωσε ότι η μέθοδος της ιχνηλάτισης αποτελεί πλήρη και επαρκή μηχανισμό για τον έλεγχο και τον περιορισμό τοπικών πανδημικών φαινομένων, όπως αυτό που εκδηλώθηκε προ ολίγων εβδομάδων στο Δήμο Ευρώτα.

Κλείνοντας, ο υφυπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον Θανάση Δαβάκη για τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις του, τις οποίες το υπουργείο θα μελετήσει, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα λάβει υπόψη του και το υπόμνημα για το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη, που ο Λάκωνας βουλευτής κατέθεσε.

Το βίντεο της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Θανάση Δαβάκη είναι διαθέσιμο εδώ: https://youtu.be/0jLllY-rxgY  
Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset