Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

24 Νοεμβρίου 2020

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καστορείου

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καστορείου
Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καστορείου πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης με σκοπό το συντονισμό των επόμενων βημάτων που στοχεύουν στην ενίσχυσή του.
 
Όπως είναι γνωστό άλλωστε, έχουν προκηρυχθεί τέσσερεις θέσεις ειδικοτήτων γενικού ιατρού ή παθολόγου, δύο για το Κ.Υ. Σπάρτης και δύο για το Κ.Υ. Καστορείου, ένα αίτημα του προσωπικού των Κέντρων Υγείας, το οποίο προώθησε και ζήτησε ο Λάκωνας βουλευτής.
 
Κατά την επίσκεψή του αυτή, ο Θανάσης Δαβάκης συνεργάστηκε με τη διευθύντρια του Κ.Υ. Καστορείου, ιατρό Σταθούλα Αραχωβίτη και με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, Βασίλη Λαγανά και συζήτησαν το συντονισμό των επόμενων βημάτων για να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί.
 
Σχετικά με τη συνάντηση αυτή, ο Θανάσης Δαβάκης είπε:
 
Το αυτονόητο αίτημα των κατοίκων των Βορείων Δήμων για αξιοπρεπή πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγεία, φάνηκε ότι γινόταν πραγματικότητα, όταν στις 18.1.15, εγκαινιαζόταν το Κέντρο Υγείας Καστορείου.
 
Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα με διάφορες κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις να πιέσω την επόμενη τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ενδυναμώσει αυτό το Κέντρο Υγείας, το οποίο κατά την άποψή μου είναι το μόνο Κέντρο Υγείας της Λακωνίας που υπολειτουργεί. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!
 
Πρόσφατα όμως και μετά από την κραυγή αγωνίας της διευθύντριάς του, ιατρού Σταθούλας Αραχωβίτη, πήγαμε μαζί (12.11.2020), στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος, Γιάννη Καρβέλη, στην Πάτρα και ζητήσαμε την ενίσχυσή του σε ιατρικό προσωπικό. Το ίδιο ζητήσαμε και για το Κέντρο Υγείας Σπάρτης, με προσθήκη ιατρικού εξοπλισμού.
 
Πράγματι, ο Διοικητής απεδέχθη την πρότασή μας και απέστειλε ΑΜΕΣΑ στο υπουργείο Υγείας αίτημα έγκρισης τεσσάρων θέσεων επικουρικών γιατρών, ειδικοτήτων Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής, δύο για το Κ.Υ. Καστορείου και δύο για το Κ.Υ. Σπάρτης, τις οποίες το υπουργείο αμέσως ενέκρινε.
 
Αυτά για την ιστορία…
 
Από εδώ και εμπρός όμως, για να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, απαιτείται να κάνουν αιτήσεις οι γιατροί. Έκκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να το κάνει…
Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset