Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

5 Δεκεμβρίου 2020

Επίσκεψη Διοικητή ΥΠΑ και Δαβάκη στο αεροδρόμιο της Σπάρτης

Επίσκεψη Διοικητή ΥΠΑ και Δαβάκη στο αεροδρόμιο της Σπάρτης
Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης σχετικά με την προοπτική του αεροδρομίου της Σπάρτης, σήμερα ο Διοικητής της ΥΠΑ, πτέραρχος Γ. Δριτσάκος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Λάκωνα βουλευτή, βρέθηκε στο αεροδρόμιο. Στην επίσκεψη ήταν παρών ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας με συνεργάτες του, ο αρχιτέκτονας και πιλότος Σπύρος Τζινιέρης και ο βετεράνος αεροπόρος καθηγητής Νίκωνας Οικονομάκης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αυτοψία του αεροδρομίου εκ μέρους του Διοικητή της ΥΠΑ και η αξιολόγηση της κατάστασής του για την περαιτέρω αξιοποίησή του.
 
Μετά την επίσκεψη αυτή, ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:
 
Όπως είχαμε συμφωνήσει στην τελευταία συνάντησή μας, ο Διοικητής της ΥΠΑ Γιώργος Δριτσάκος, επισκέφθηκε σήμερα το αεροδρόμιο της Σπάρτης για να κάνει γενική εκτίμηση της κατάστασής του και την προοπτική που αυτό μπορεί να έχει για το μέλλον.
 
Η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Σπάρτης είναι μία υπόθεση στην οποία έχω εμπλακεί στο παρελθόν από τη θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και είχαμε επιτύχει το Σεπτέμβριο του 2013 την εκμίσθωσή του από την τότε Δημοτική Αρχή με όρους που εξασφάλιζαν το δημόσιο συμφέρον και ταυτόχρονα έδιναν τη δυνατότητα στο Δήμο να λειτουργήσει το αεροδρόμιο με αναπτυξιακές προοπτικές για τον τόπο μας. Για λόγους που δεν είναι της παρούσης, η προσπάθεια εκείνη δεν τελεσφόρησε.
 
Σήμερα επανερχόμαστε. Σε μία περίοδο δύσκολη για τον κλάδο των αερομεταφορών και της αεροπλοΐας, διερευνούμε τις δυνατότητες αξιοποίησής του με κάθε τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώσαμε ότι ο αεροδιάδρομος μήκους περίπου 1200 μέτρων βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, γεγονός που σημαίνει ότι μετά από μία σειρά παρεμβάσεων το αεροδρόμιο μπορεί να έχει προοπτική επαναλειτουργίας ως πεδίο προσγείωσης μικρών αεροσκαφών. Για αυτό συμφωνήθηκε να προωθηθεί αίτημα του Δήμου της Σπάρτης προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο οποίο θα ζητά την επαναλειτουργία του αεροδρομίου, αφού γίνουν εκ μέρους του όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που τα τεχνικά κλιμάκια της ΥΠΑ θα υποδείξουν. 

 
Πρέπει να ευχαριστήσω τον Διοικητή, πτέραρχο Γ. Δριτσάκο, για τη διάθεσή του να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια με την αποδεδειγμένη εμπειρία του, αλλά και το Δήμαρχο της Σπάρτης που με ενθουσιασμό την έχει αγκαλιάσει, ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα...
Print
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset