Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

14 Δεκεμβρίου 2022

Στον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου για το αίτημα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λακωνίας

Στον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου για το αίτημα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λακωνίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου, Τάσο Λιάσκο, είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, για να του μεταφέρει το αίτημα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λακωνίας, σχετικά με την ίδρυση παραρτήματος του Μουσείου στη Λακωνία.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Ως μέλος - και εγώ - του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λακωνίας, συνδέομαι με τη μεγάλη οικογένεια των εφέδρων αξιωματικών και την Εφεδρική Ιδέα με δεσμούς εκτίμησης και αγάπης…

Πρόσφατα μου κοινοποίησαν το αίτημα του Συνδέσμου με το οποίο ζητούν να ιδρυθεί στη Σπάρτη, Πολεμικό Μουσείο, ως παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας. Στο έγγραφο γίνεται λόγος της μακράς και διαχρονικής πολεμικής ιστορίας των Λακώνων, η οποία θα μπορούσε να αποτυπωθεί ως παρακαταθήκη σε έναν επί τούτου επιλεγμένο χώρο.

Επισκέφθηκα λοιπόν σήμερα το πρωί, τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου και παλαιό συνάδελφο πρώην υπουργό, Τάσο Λιάσκο για να του γνωστοποιήσω το αίτημα του Συνδέσμου και να συζητήσουμε μαζί όλες τις παραμέτρους και τις προοπτικές της υλοποίησης αυτού του εγχειρήματος.

Ο Πρόεδρος με ενημέρωσε αναλυτικά για τα βήματα και τις προϋποθέσεις που το εγχείρημα αυτό απαιτεί:

1.    Την ύπαρξη ενός μισθωμένου ή ιδιόκτητου κτηρίου που θα στεγάσει το Παράρτημα.

2.    Την ανάληψη από φορέα της περιοχής (Τοπική Αυτοδιοίκηση κλπ.) του κόστους συντήρησης του κτηρίου.

3.    Την ανάληψη από φορέα της περιοχής του κόστους της μουσειολογικής μελέτης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις υπηρεσίες του Πολεμικού Μουσείου, καθώς και του κόστους των εργασιών που απορρέουν από αυτήν, όπως το κόστος προμήθειας – κατασκευής των προθηκών των κειμηλίων.

Bρίσκομαι στη διάθεση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λακωνίας για να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις και όπου μπορώ στην υλοποίηση αυτής της πρότασης.

 

 

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset