Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

13 Ιανουαρίου 2023

Συνάντηση Μακρή – Δαβάκη για την ίδρυση ΕΝΕΕΓΥΛ στη Λακωνία και το Παλαιό Πρωτοδικείο

Συνάντηση Μακρή – Δαβάκη για την ίδρυση ΕΝΕΕΓΥΛ στη Λακωνία και το Παλαιό Πρωτοδικείο

Είναι βέβαιο ότι χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά στον τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης στη Λακωνία, με έμφαση στην κατασκευή και βελτίωση των εκπαιδευτικών ΔΟΜΩΝ της.

Με τη σκέψη αυτή, συναντήθηκα χθες το πρωί με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή, για να της περιγράψω την αναγκαιότητα ίδρυσης Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) στη Λακωνία. Συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης, η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, Τέττη Λιακοπούλου, ο αναπληρωτής προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντώνης Κωνστάνταρος και η  προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), Φωτεινή Πατρικάκου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο γενικός γραμματέας Ειδικής Αγωγής Αλέξανδρος Κόπτσης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής.

Αφού ανέλυσα το ζήτημα της ίδρυσης του συγκεκριμένου τύπου Γυμνασίου - Λυκείου, οι κυρίες Λιακοπούλου και Πατρικάκου παρουσίασαν στην υφυπουργό τα στοιχεία που έχουν συλλέξει σχετικά με τον εκτιμώμενο αριθμό μαθητών που προτίθενται να γραφτούν στο ΕΝΕΕΓΥΛ, αριθμό σαφώς μεγαλύτερο από αυτόν που απαιτεί ο νόμος…

Αναφέρθηκαν επίσης στις προπαρασκευαστικές ενέργειες με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, ο οποίος προτίθεται να παραχωρήσει δύο κτήρια, που πληρούν τις προδιαγραφές στέγασης του Σχολείου.

Η Ζέτα Μακρή, συνεχάρη τις δύο εκπαιδευτικούς και δεσμεύτηκε  για την ευτυχή κατάληξη του συγκεκριμένου αιτήματος μέχρι το προσεχές καλοκαίρι, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί εκ μέρους των υπηρεσιών η σχετική διαδικασία.

Στη συνέχεια, επανέφερα στην υφυπουργό το θέμα του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης, σχετικά με το οποίο πριν λίγο καιρό, εκπροσώπησε την κυβέρνηση απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση που είχα καταθέσει στη Βουλή.

Τα νεώτερα για το θέμα είναι ότι ο σχετικός διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί στα τέλη Οκτωβρίου του 2022 για την επικαιροποίηση των μελετών κηρύχθηκε άγονος, λόγω του ότι δεν κατατέθηκαν προσφορές.

Εξαιτίας αυτού, της ζήτησα να προχωρήσουν τάχιστα στις αναγκαίες ενέργειες και τροποποιήσεις για να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός το συντομότερο δυνατόν. Η κ. Μακρή δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς αυτήν την κατεύθυνση…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ την υφυπουργό, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τα εκπαιδευτικά στελέχη της Λακωνίας που συνέβαλαν κατά πολύ στη σημερινή συνάντηση. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί προκειμένου τόσο το ΕΝΕΕΓΥΛ όσο και η αναμόρφωση του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης επιτέλους να γίνουν πραγματικότητα...

Print
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset