Menu

Κοινοβούλιο

Νομοθετική Εργασία

20 Φεβρουαρίου 2018

Δαβάκης: «Κύριε Καμμένε, είναι παραμεθόριος η Θήβα, η Λαμία και η Λάρισα; Γιατί στοχοποιείτε την Πελοπόννησο;»

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Δαβάκης: «Κύριε Καμμένε, είναι παραμεθόριος η Θήβα, η Λαμία και η Λάρισα; Γιατί στοχοποιείτε την Πελοπόννησο;»

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την πραγματοποιηθείσα σύσκεψη των θεσμικών φορέων της Λακωνίας στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσα, και όλοι οι φόβοι και οι υποψίες που με διακατείχαν επιβεβαιώθηκαν πλήρως με τη δημοσίευση της εγκυκλίου για την πρόσκληση των νεοσυλλέκτων του Στρατού Ξηράς στην ΕΣΣΟ του Μαρτίου.

Διαβάζοντας τα Παραρτήματα, με έκπληξη διαπίστωσα ότι παρά τις διαρκείς και επαναλαμβανόμενες σχετικές διακηρύξεις του κ. Καμμένου, στον κατάλογο των νέων σημείων υποδοχής παρουσιάζονται στρατόπεδα που δεν έχουν σχέση με τα κριτήρια που ο ίδιος ο κ. υπουργός είχε θέσει σε εμένα προσωπικά στην Επίκαιρη Ερώτησή μου της 23/10/2017 ως απαράβατες αρχές της αναδιοργάνωσης του συστήματος κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων. Ταυτόχρονα, διαπιστώνω με λύπη ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) Σπάρτης έχει εξαιρεθεί από τη λίστα αυτή, ενώ πληροί όλα τα σχετικά κριτήρια εκτός αυτού της παραμεθορίου.

Γεννάται, όμως, το απλό ερώτημα: Είναι παραμεθόριες περιοχές η Θήβα, η Λαμία και η Λάρισα, όπου διατηρούνται τα σχετικά Κέντρα;

Είναι, πλέον, προφανές ότι παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του κ. Καμμένου και τα υπονοούμενα εναντίον μου ότι ασκώ πολιτική που προτάσσει τα τοπικά συμφέροντα εις βάρος της Εθνικής Άμυνας, τα κίνητρα που τον ώθησαν στις συγκεκριμένες αλλαγές είναι απολύτως πολιτικά.

Στη βάση αυτών των πολιτικών κινήτρων, ο κ. Καμμένος στοχοποιεί απροκάλυπτα ολόκληρη την Πελοπόννησο και ιδιαίτερα τη Λακωνία, από την τοπική κοινωνία της οποίας στερεί με την εξέλιξη αυτή σημαντικά έσοδα σε δύσκολες εποχές.

Είναι προφανές ότι από τα ανωτέρω εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για τις προθέσεις και τα κίνητρα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Για αυτό το λόγο ζητώ από τον κ. Καμμένο με Επίκαιρη Ερώτησή μου να έρθει στη Βουλή και να μου εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η Πελοπόννησος δε διαθέτει πλέον κανένα Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και η Σπάρτη παύει να δέχεται νεοσυλλέκτους στο στρατόπεδό της, το οποίο σημειωτέον είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα στρατόπεδα εκπαίδευσης όλης της Χώρας.

 

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset