Menu

Κοινοβούλιο

Νομοθετική Εργασία

16 Μαρτίου 2022

Υλοποιούνται οι προτάσεις μας για τους δασωθέντες αγρούς

Τη σημασία της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης με την οποία το δημόσιο παραιτείται από τις αξιώσεις του σε δασωθέντες αγρούς και αναγνωρίζει τη χρησικτησία των πολιτών επί αυτών με απλές διαδικασίες, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής ομιλίας του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή των Δασικών Χαρτών», είπε ο κ. Δαβάκης και αναφέρθηκε στη συνέχεια στις προτάσεις που είχε καταθέσει στον αρμόδιο υφυπουργό κ. Αμυρά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Γύθειο στις 7 Μαΐου 2021, για να επιδείξει το δημόσιο ευελιξία στο θέμα των δασωθέντων αγρών – κάτι, που με αυτό το νομοσχέδιο γίνεται πραγματικότητα.

Στη συνέχεια, ο κ. Δαβάκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δώσει νέα παράταση στη διαδικασία της μετάκλησης εργατών γης κατ’ παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, ενώ σημείωσε προς τον παρόντα υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου την ανάγκη η παράταση αυτή να έχει διάρκεια έως το τέλος του έτους, αντί του τέλους Σεπτεμβρίου, ώστε να καλυφθούν και οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό που ανακύπτουν κατά τη συγκομιδή της ελιάς.

«Για το θέμα αυτό είχαμε απασχοληθεί και στο παρελθόν, και με εσάς, κύριε Υπουργέ, και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το γνωρίζετε πολύ καλά και θέλω να πιστεύω ότι, με ρεαλισμό, θα κάνετε αυτό που πρέπει, προκειμένου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να υπάρξει αυτή η ρύθμιση», είπε σχετικά ο Λάκωνας βουλευτής, απευθυνόμενος προς τον κ. Μηταράκη.

Αναφέρθηκε επίσης στην εθνική σημασία της απόδοσης σύνταξης στους ομογενείς μας, ενώ υπογράμμισε και τη σημασία της απόδοσης ασφαλιστικής ικανότητας στους μη μισθωτούς ασφαλισμένους, ώστε να μπορούν να έχουν υγειονομική κάλυψη και οι συμπολίτες μας που – λόγω των δύσκολων οικονομικών καιρών – δεν μπορούν να καλύψουν το σύνολο των ασφαλιστικών τους εισφορών.

«Το δικαίωμα της πρόσβασης στη δημόσια δωρεάν υγεία είναι αναπόσπαστο τμήμα των ιδεολογικών θεμελίων αυτής της λαϊκής Παράταξης που είναι η Νέα Δημοκρατία», είπε ο κ. Δαβάκης.

Το βίντεο της ομιλίας είναι διαθέσιμο εδώ.

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset