Menu

Κοινοβούλιο

Νομοθετική Εργασία

Οι Έλληνες πολίτες επιβεβαίωσαν και πάλι την απόφασή τους να προχωρήσει η Πατρίδα μας μπροστά! 25 Ιουνίου 2023

Οι Έλληνες πολίτες επιβεβαίωσαν και πάλι την απόφασή τους να προχωρήσει η Πατρίδα μας μπροστά!

Οι Έλληνες πολίτες επιβεβαίωσαν και πάλι την απόφασή τους να προχωρήσει η Πατρίδα μας, μπροστά. Είναι επιλογή σταθερότητας και όχι στασιμότητας!

Η Λακωνία περιμένει ακόμη πολλά από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 15 Δεκεμβρίου 2022

Η Λακωνία περιμένει ακόμη πολλά από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Τις υψηλές απαιτήσεις των Λακώνων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής ομιλίας του για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2023.



Τις υψηλές απαιτήσεις των Λακώνων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής ομιλίας του για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2023.
Με τον Μ. Βαρβιτσιώτη για τους Αιγύπτιους εργάτες γης 25 Νοεμβρίου 2022

Με τον Μ. Βαρβιτσιώτη για τους Αιγύπτιους εργάτες γης

Την πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου για την απασχόληση εργατών γης στη χώρα μας συζήτησα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαμε στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. 
Λύνεται το πρόβλημα των εργατών γης..! 24 Νοεμβρίου 2022

Λύνεται το πρόβλημα των εργατών γης..!

Με παρέμβαση του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη στους συναρμόδιους υπουργούς και στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προστέθηκε σε τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ρύθμιση που καταργεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022 τον περιορισμό στον αριθμό των εργατών γης που θα μπορούν να απασχοληθούν στη συγκομιδή της ελιάς, ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Στο Ταμείο Ανάκαμψης ο αρχαιολογικός χώρος της Πελλάνας 22 Νοεμβρίου 2022

Στο Ταμείο Ανάκαμψης ο αρχαιολογικός χώρος της Πελλάνας

Καλά νέα για την ανάδειξη του πολύπαθου αρχαιολογικού χώρου της Πελλάνας περιείχε η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Αναφορά που ο Θανάσης Δαβάκης είχε καταθέσει προς την υπουργό στις 3 Νοεμβρίου, με την οποία ζητούσε να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που είχαν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια των ανασκαφών προ 20ετίας, ώστε το μνημείο να ανοίξει για το κοινό.
Αναγνώριση Πλασματικής Πενταετίας στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης..! 11 Οκτωβρίου 2022

Αναγνώριση Πλασματικής Πενταετίας στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης..!

Στις 11 Ιουλίου, κατέθεσα μαζί με άλλους συναδέλφους, κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, μέσω της οποίας ζητούσαμε την αναγνώριση της πλασματικής πενταετίας για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.
Για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης 12 Ιουλίου 2022

Για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης

Κοινοβουλευτική Ερώτηση για θέματα των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Ερώτηση για την ασφάλεια στον Λακωνικό Κόλπο 30 Ιουνίου 2022

Ερώτηση για την ασφάλεια στον Λακωνικό Κόλπο

Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με θέμα την προστασία των παράλιων περιοχών του Λακωνικού Κόλπου από τους κινδύνους που συνεπάγονται οι μεταφορές φορτίων πετρελαιοειδών μεταξύ πλοίων (Ship to Ship Transfer).

Παρέμβαση Δαβάκη για το ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Νεάπολης. 27 Μαΐου 2022

Παρέμβαση Δαβάκη για το ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Νεάπολης.

Επικοινωνία με τη Διοίκηση του «Ελληνικό Κτηματολόγιο Ν.Π.Δ.Δ» είχε ο Θανάσης Δαβάκης, για να μεταφέρει το αίτημα του Δήμου Μονεμβασίας για την παράταση της λειτουργίας του άμισθου Υποθηκοφυλακείου Νεαπόλεως.
Ερώτηση Δαβάκη για την πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων για αναπαραγωγή μουσικής 13 Μαΐου 2022

Ερώτηση Δαβάκη για την πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων για αναπαραγωγή μουσικής

Ερώτηση με αφορμή τη δαιδαλώδη κατάσταση που επικρατεί στην είσπραξη πνευματικών δικαιωμάτων για την αναπαραγωγή μουσικής σε χώρους εστίασης, διασκέδασης και φιλοξενίας κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς Πολιτισμού και Ανάπτυξης να πληροφορηθεί τις προθέσεις τους σχετικά με τη μελέτη και τη λήψη μέτρων που θα εξασφαλίσουν διαφάνεια, νομιμότητα και μία διαδικασία τέτοιας μορφής ώστε οι επιχειρήσεις των ανωτέρω κλάδων να μπ

RSS
12345678910 Last
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset