Menu

Κοινοβούλιο

Νομοθετική Εργασία

Η κυβέρνηση ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις 9 Σεπτεμβρίου 2020

Η κυβέρνηση ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ο Πρόεδρός της, βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:
Υποστηρικτικές για τη διπλωματία μας οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις 27 Αυγούστου 2020

Υποστηρικτικές για τη διπλωματία μας οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις

Την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων ως το βασικό υποστηρικτικό πυλώνα της διπλωματικής στρατηγικής οικοδόμησης μιας αρχιτεκτονικής ασφάλειας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο, πρόταξε – μεταξύ άλλων – στην ομιλία του για την κύρωση των συμβάσεων οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο, ο βουλευτής Λακωνίας και πρώην ΥΦΕΘΑ, κ. Θανάσης Δαβάκης.
Με συγκροτημένο «οδικό χάρτη» για την Πελλάνα απαντά η Μενδώνη 20 Αυγούστου 2020

Με συγκροτημένο «οδικό χάρτη» για την Πελλάνα απαντά η Μενδώνη

Με μία επικαιροποιημένη και στοχευμένη θέση, για την προοπτική του αρχαιολογικού χώρου τής Πελλάνας, απαντά η υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, στην πρόσφατη κοινοβουλευτική Ερώτηση του Θανάση Δαβάκη. 
Νέα παρέμβαση Δαβάκη για την επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ στη Σπάρτη 24 Ιουνίου 2020

Νέα παρέμβαση Δαβάκη για την επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ στη Σπάρτη

Με νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Θανάσης Δαβάκης επαναφέρει το αίτημα επαναλειτουργίας του ΚΕΕΜ ως κέντρου εκπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων, επικαλούμενος συγκεκριμένα επιχειρήματα. Για το θέμα αυτό, κ. Δαβάκης δήλωσε:
Συνολική παρέμβαση για τα ζητήματα των Λακώνων παραγωγών 3 Ιουνίου 2020

Συνολική παρέμβαση για τα ζητήματα των Λακώνων παραγωγών

Ομιλία στη Βουλή

Συνολική παρέμβαση επί των κρίσιμων θεμάτων που αφορούν στους παραγωγούς της Λακωνίας, πραγματοποίησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).
Ομιλία στο νομοσχέδιο για την Πρόληψη στην Υγεία 11 Μαρτίου 2020

Ομιλία στο νομοσχέδιο για την Πρόληψη στην Υγεία

Η ομιλία μου χθες το βράδυ στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Η ενίσχυση της πρόληψης και η κάλυψη των αναγκών της δημόσιας Υγείας στο προσκήνιο της κυβερνητικής προσπάθειας.
Το μεταναστευτικό στη συζήτηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 18 Φεβρουαρίου 2020

Το μεταναστευτικό στη συζήτηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σήμερα το πρωί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είχα την ευκαιρία να θέσω το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών και της φύλαξης των συνόρων, στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), και παλαιό φίλο, κ. Λίνο - Αλέξανδρο Σισιλιάνο.
Τέλος καλό, όλα καλά. Κανονικά η Λακωνία στο φυσικό αέριο. 3 Φεβρουαρίου 2020

Τέλος καλό, όλα καλά. Κανονικά η Λακωνία στο φυσικό αέριο.

Τη διαβεβαίωση ότι η Λακωνία βρίσκεται κανονικά εντός των σχεδιασμών της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) για την Πελοπόννησο, έλαβε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Μάριο Τσάκα, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του μετά τη δημοσιοποίηση της Επίκαιρης Ερώτησής του.
Γιατί εξαιρείται η Λακωνία από το φυσικό αέριο; 3 Φεβρουαρίου 2020

Γιατί εξαιρείται η Λακωνία από το φυσικό αέριο;

Κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη στα δημοσιεύματα περί εξαίρεσης της Λακωνίας από τους σχεδιασμούς για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε 39 πόλεις ανά την επικράτεια. Ο κ. Δαβάκης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη, με την οποία ζητεί να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους η Λακωνία δεν συμπεριλαμβάνεται στους μέχρι σήμερα σχεδιασμούς της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου, καθώς και τις ενέργειε&s
Νέα Παρέμβαση Δαβάκη για το έργο της Παράκαμψης Σκάλας – Βλαχιώτη 16 Ιανουαρίου 2020

Νέα Παρέμβαση Δαβάκη για το έργο της Παράκαμψης Σκάλας – Βλαχιώτη

«Καυτά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.»

Το σοβαρό θέμα της Παράκαμψης της Σκάλας – Βλαχιώτη έθεσε για ακόμη μια φορά με νέα Ερώτησή του προς τον υπουργό Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

RSS
12345678910 Last
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset