Παρουσία ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών στη ΣΣΕ
- adavakis
- Jun 25, 2025
- 2 min read
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης παρέστη σήμερα, Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025, στην τελετή Ορκωμοσίας των Νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2025 «Αντιστράτηγος Στυλιανός Καλμπουρτζής», που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής.
Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Α.Ε., ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, που επέδωσε και τα ξίφη στους ορκισθέντες Ανθυπολοχαγούς.
Παρόντες ήταν επίσης, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Βασίλειος Πάλμας, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Διονύσιος Χατζηδάκης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Βουλευτής Ηλείας κ. Μιχαήλ Κατρίνης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μαρία – Αλεξάνδρα Στεφάνου Κεφάλα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης κ.κ. Αντώνιος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Δημήτριος – Eλευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΔ) της Μολδαβίας Ταξίαρχος Sergiu Cirimpei, πρέσβεις ξένων κρατών, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Κωτσάκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, ο Γενικός Επιθεωρητής Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχος Λ.Σ. Χρήστος Παπακωνσταντίνου, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής Υποστράτηγος Αναστάσιος Παππάς ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.
Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και οι οικογένειες των νέων Ανθυπολοχαγών και φοιτούντων Ευελπίδων.
Συνολικά ορκίστηκαν 226 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 195 από την Ελλάδα, 23 από την Κύπρο, δύο από την Αλβανία, ένας από την Αρμενία, δύο από το Μαυροβούνιο, ένας από τη Μολδαβία και δύο από την Τυνησία.
Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:
«Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους νέους ανθυπολοχαγούς για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους και την επίσημη ένταξή τους στο σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας απαιτητικής αλλά βαθιά ουσιαστικής πορείας, στην οποία αναλαμβάνουν πλέον ενεργό ρόλο στην υπεράσπιση της πατρίδας μας.
Οι αξιωματικοί της Τάξεως 2025, που φέρει το όνομα του ηρωικού Στρατηγού Στυλιανού Καλμπουρτζή, αποτελούν το παρόν και το μέλλον του Στρατού Ξηράς, τους εγγυητές της ασφάλειας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας. Τους καλούμε να εκπληρώσουν την αποστολή τους με πίστη, συνέπεια, επαγγελματισμό και υψηλό ηθικό, τιμώντας τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει ο Έλληνας Αξιωματικός.
Είμαι βέβαιος ότι θα είναι άξιοι της αποστολής τους και θα πορεύονται με τιμή, ήθος, αφοσίωση και αίσθημα καθήκοντος, τον δρόμο της αποστολής που διάλεξαν».
















